V Vrbi na Gorenjskem končno zabrneli gradbeni stroji

Prešernova rojstna hiša dolga leta delala izgubo, muzej Atomik Harmonik bo živel od prostega trga. Delavci pod Prešernovo posteljo našli prazne flaše.

Danes so se pričela gradbena dela na rojstni hiši Franceta Prešerna v Vrbi na Gorenjskem.

Kot smo poročali že oktobra, bo na zemljišču poetove domačije zrasel zabaviščni center posvečen legendarni turbofolk skupini Atomik Harmonik, občina pa si od nove atrakcije obeta visok dobiček in večjo prepoznavnost med tujimi gosti.

Prvo rušilno kroglo je v hišo zavihtel minister za kulturo Vasko Simoniti, ki je ob tej svečani priložnosti povedal: ”Po 220-ih letih je čas, da Prešeren neha sesati državno mleko in povoha zrak prostega trga. Manj pedrskih metafor in besednih iger, več jošk in pira! Hik!”

Glavni atrakciji novega zabaviščnega centra bosta 12-metrski silikonski ”špelci”, ki bosta atraktivna gledali iz fasade, obiskovalci se bodo lahko špricali s pravo pravcato brizgalno brizgo, ki bo špricala mleko, v centru pa bo tudi prodajalna seksi oblek za dekleta in center plastične kirurgije.

Za razliko od Prešernove poezije, ki vsebuje pohujšljive verze, bo atomski center primeren tudi za otroke.

V Vrbo pa z zanimanjem gledajo tudi ostale slovenske občine: neuradno smo izvedeli, da so šteti dnevi tudi spominski hiši Ivana Cankarja na Vrhniki.

Tam naj bi zrasel razgledni stolp v obliki penisa, v testisih pa bo prostore odprla družinska in domoljubna gostilna Gasilska veselica, kjer bodo lahko očetje brez skrbi otipavali mladoletne natakarice in kozlali v grmovja.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*