V porodnišnicah vroče, novorojenčki nezadovoljni z dobavljenimi oklepniki

Počilo na relaciji Tonin – dojenčki. Slednji so nezadovoljni z oklepniki JLTV, ki naj ne bi bili primerni za gverilski način bojevanja dojenčkov. Zahtevajo Toyote Hilux in ročne raketometalce.

Iz slovenskih porodnišnic poročajo o naraščajočem nezadovoljstvu med novorojenčki, razlog pa so oklepna vozila, ki jih je Slovenska vojska prejela v torej.

Novorojenčki tako že od torka neutrudljivo jokajo, saj menijo, da so oklepna vozila JLTV popolnoma neprimerna za gverilski način bojevanja, ki velja za temeljno obrambno strategijo naše države v primeru napada.

”Novorojenčki smo od ministra Tonina zahtevali nakup Toyot Hilux opremljenih s težkimi mitraljezi, gre za vozila, ki so se izjemno izkazala na bojiščih Sirije, Iraka in Afganistana. Oklepniki JLTV so enostavno pretežki in preveč okorni za manevriranje po brezpotjih Slovenije,” je povedala 3 dni stara Lulu (partizansko ime).

Obenem so mali zakladki še opozorili, da jim je Tonin do konca aprila obljubil ročno protiletalsko orožje FIM-92 Stinger, protitankovske raketometalce RPG-7 in maskirne plenice ter dude, vendar niso od naštetega prejeli še ničesar.

Na ministrstvu za obrambo so bili z izjavami skopi, povedali so, da so oklepniki JLTV namenjeni tujim misijam in da bo Tonin spoštoval zavezo o posodobitvi oborožitve, ki jo je dal novorojenčkom.

Novorojenčki, ki spadajo v 12. brigado Slovenske vojske, so zadolženi za obrambo naše države v primeru napada tuje sile, že več let pa opozarjajo na neprimerno oborožitev in kadrovsko podhranjenost v svojih vrstah.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*