V napadu na saudsko rafinerijo ubitih več tisoč sodčkov nafte! Trump in Macron že pošiljata pomoč.

Jemenski otroci ne prizanašajo nikomur. So končno prestopili mejo? Je čas za uporabo jedrskega orožja?

Gnusoben napad na rafinerijo v Saudski Arabiji še vedno odmeva.

V napadu je bilo ubitih več tisoč sodov nafte (med njimi tudi manjših sodčkov), kar bo v Evropo in ZDA prineslo izjemno trpljenje, saj bodo cene goriva šle navzgor.

Francoski predsednik Macron in ameriški predsednik Trump sta v Saudsko Arabijo že napotila preiskovalce, ki bodo odkrili, da za napadom stoji Iran.

Kdaj se bo prelivanje nafte končalo?

Svetovna javnost pa se sprašuje, kako je možno, da v 21. stoletju še vedno gledamo dramatične slike razbitih sodov nafte?

Saudska koalicija tako na zahodu dobiva vedno večjo podporo, saj je postalo jasno, da so jemenski otroci pripravljeni iti do konca.

Spomnimo, pred letom dni so ameriški davkoplačevalci Saudijcem podarili 230 kg lasersko vodeno bombo Lockheed Martin Mk 82, ki so jo Saudijci nato strateško vrgli na šolski avtobus in ubili 51 teroristov – vsi so bili stari pod 15 let.

Slovenski zunanji minister Miro Cerar medtem pravi, da sicer obsoja smrt sodčkov nafte, da pa obsoja tudi vojne zločine Saudske Arabije in francosko-ameriško-britansko prodajo orožja tej razsvetljeni monarhiji.

Slovenija na čelu s svojim zunanjim ministrom Cerarjem medtem vodi svojo zunanjo politiko.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*