V Mariboru nastala protikorupcijska vaška straža …

… člani že za zapahi. Vlada: ne bomo tolerirali klovnov, ki se preoblačijo v finančne inšpektorje in ogrožajo politike ter uradnike.

V Mariboru je danes ob 6:30 nastala Protikorupcijska vaška straža (PVS), ki so jo ustanovili zaskrbljeni Mariborčani.

Ob ustanovitvi so povedali, da sta slovenska policija in tožilstva kadrovsko podhranjena, zaradi česar ne moreta efektivno preganjati korupcije.

General major PVS Andrej Miško: ”Korupcija je povsod, državljani preplačujemo gradbene projekte za več deset milijonov evrov. Zato smo vzeli stvari v svoje roke.”

Vaška straža bi zbirala pričevanja državljanov, prek uporabe aplikacije Erar bi nadzorovala porabo javnega denarja in nato sume korupcije prijavila organom pregona – če jih ne bi danes ob 7:00, torej pol ure po ustanovitvi, aretirala policija.

Šarec je v izjavi za javnost povedal, da v naši državi ni prostora za kavbojsko delovanje državljanov: ”Nismo na divjem zahodu oz. Bližnjem vzhodu, kjer ljudje ustanavljajo nekakšne primitivne milice, ki opravljajo naloge države.”

Člani protikorupcijskih vaških straž so obtoženi izdajanja za uradno osebo, motenja javnega reda in miru ter ogrožanja politikov, uradnikov in bogatejših podjetnikov.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*