V ljubljanski osnovni šoli po 400 letih znova postavili sramotilni steber

Na pobudo staršev, ki imajo dovolj tega, da se njihovi otroci ne smejo norčevati iz revnih sošolcev. Vsak odmor bodo v enega revnega sošolca metali paradižnike.

Pa smo jih spet dobili – prangerje!

V eni od ljubljanskih osnovnih šol so namreč starši zbrali dovolj podpisov za postavitev sramotilnega stebra za revne sošolce.

Pobudo sta dala mama in oče malega Liama Marka, ki se je pred dvema tednoma norčeval iz sošolke, katere starši so triizmenski delavci v lakirnici, učiteljica pa ga je nato oštela.

”Liam Mark je bil popolnoma osramočen in česa takšnega si v šoli ne bi smeli dovoliti. Norčevanje iz otrok lenuhov in pijavk je pravica vsakega otroka uspešnih staršev,” sta povedala razburjena starša, ki se ukvarjata z oddajanjem podedovanih nepremičnin.

V samo nekaj dneh sta zato zbrala podpise ostalih staršev iz srednjega in višjega sloja, sramotilni steber pa bo v avli šole stal že naslednji teden.

Med vsakim odmorom bo potekal žreb, v katerem bodo izžrebali otroka iz nižjega socialnega sloja, nato ga bodo privezali na steber in obmetavali s paradižniki in žaljivkami.

Ravnateljica osnovne šole je za naš radio povedala, da se s postavitvijo prangerja sprva ni strinjala, sedaj pa je spremenila mnenje: ”Naj revni starši na to gledajo kot na spodbudo za njihove otroke, da se bodo v šoli še bolj trudili, in da bodo čez 20 let njihovi otroci metali paradižnike v otroke tlačanov.”

Uvedbo sramotilnega stebra pozorno spremljajo v Lidlu in Hoferju, kjer bi pranger uporabili za spodbujanje prodajalcev, ki niso dosegli norme.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*