V korak s časom: ljubljanska univerza postala Univerza Edvarda Kardelja!

Premier z gesto počastil svojega mentorja. Novo: vsi študenti bodo nosili modre kombinezone, v naslednji 5-letki se bo študiralo čevljarstvo, saj želi partija povečati produkcijo čevljev.

Iz Partije so po včerajšnji polnočni seji sporočili, da je prišlo do reforme visokega šolstva.

Univerza v Ljubljani je tako postala Univerza Edvarda Kardelja, s čimer naša država končno stopa v pozna 40. leta 20. stoletja.

V izjavi za javnost so člani Partije zapisali: ”Edvard Kardelj je bil ideološki mentor našega Premiera, zato je prav, da s preimenovanjem univerze počastimo spomin na človeka, ki nam je dal našega ljubljenega vodjo. 21. stoletje je tako rekoč pred vrati in sprememba imena univerze bo dala našim študentom in učenjakom potrebnega zagona, da bo naš narod čez 50 let stopil v tretje tisočletje na čelu svetovnih narodov!”

Spremembo imena pa je partijski odbor za izobraževanje in vzgojo naroda izkoristil še za manjšo reformo visokega šolstva.

V skladu z naslednjim petletnim gospodarskim planom, v katerem predvideva Partija 472,7-odstotno povečanje proizvodnje čevljev, se ukinja vse fakultete razen fakultete za čevljarstvo in višje šole za izdelavo vezalk.

Ker proletariat v pretekli petletki ni dosegel predpisane norme pri izdelavi koles, Partija namreč pričakuje povečano povpraševanje po čevljih.

Obenem se v prostorih Univerze Edvarda Kardelja ne bo več smelo nositi kavbojk, pisanih majic in kratkih kril, saj promovirajo zahodnjaško dekadenco in med mladimi sejejo razdor.

Partija upa, da bo z uvedbo modrih kombinezonov študente prepričala k bolj fokusiranemu študiju, da se ne bo ponovil fiasko iz prejšnje petletke.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*