V kino prihaja Terminator 7!

Leto 2670, Avstralija v plamenih, Sarajevčani z gas maskami, Benetke pod vodo, Arnie pa z ekonomskimi nasveti rešuje slovenske žičničarje, ki čakajo sneg.

Ekipa Norekrave si je v kinu ogledala predpremiero Terminatorja 7 in film nas ni pustil hladne.

Zgodba je tokrat postavljena v daljne leto 2670.

Že pred stoletji je zaradi vojn in okoljskih katasrof človeška civilizacija izginila, obstajajo zgolj posamezni otočki, kjer ljudje živijo na nivoju kamene dobe.

Super robot Terminator, ki ga je zopet upodobil zimzeleni Arnold Schwarzenegger, se znajde na Krvavcu, kjer postapokaliptični kult žičničarjev čaka na sneg in bije hud boj za golo preživetje.

Arnie žičničarjem pomaga z ekonomskimi nasveti in predlogi za blage reforme (poudarek na kolesarstvu, planinarjenju itd.), saj se zaveda, da snega ne bo več.

Žičničarji pa klub temu slepo molijo k bogu snega, ignorirajo Arnieja in čakajo na snežinke.

Bo Arniju uspelo reformirati krvavški turizem, preden bo prepozno?

Film je prava poslastica za ljubitelje posebnih učinkov, čeprav je mestoma že malo privlečen za lase: na začetku tako vidimo Sarajevo, kjer ljudje blodijo z gas maskami, saj je zrak preveč onesnažen za dihanje, pač, Hollywood.

Tudi podobe Avstralije, ki gori kot bakla, so malo bizarne, pa vendar, kaj pa človek pričakuje, ko kupi karto za Arnija – resno dramo o slepoti človeka, ki postavlja svoj egoizem pred preživetje družbe? LOL.

Ocena 8/10

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*