V državni zbor prispele glasovnice za glasovanje o nezaupnici

Premier: ”Ne živimo v diktaturi, dovolim, da glasovnice prevzamejo tudi člani SMC in NSi.” Od drugod: na Kamčatki odpira vrata slovenski konzulat, veleposlanik in ekipa bodo imenovani danes zvečer.

Pred nekaj minutami so v državni zbor prispele posebne glasovnice, s pomočjo katerih bodo lahko vsi poslanci danes glasovali o nezaupnici.

Okoli glasovalnih listkov je bilo v zadnjih dneh ogromno polemik, saj je Organizacija za pravilno izvedbo volitev iz Pjongjanga svarila, da bodo želeli sovražni elementi vplivati na glasovanje in tako izvesti puč ter kontrarevolucijo.

Premier je ob sprejemu glasovnic povedal: ”Strokovnjakom sem naročil, naj zagotovijo, da bo glasovanje o nezaupnici potekalo pošteno in brez vpliva razrednih sovražnikov, ki sedijo tudi v vladnih vrstah, saj želimo preprečiti zdrs v diktaturo. S prihodom teh varnih glasovnic sem zato tudi naročil Službi za državno varnost, naj iz kleti izpusti poslance SMC in NSi, Slovenija je demokracija, vsakemu poslancu dovolim, da glasuje po svoji vesti.”

Nepovezano: iz ministrstva za zunanje zadeve so danes sporočili, da zaradi povečanega obiska slovenskih turistov Slovenija odpira veleposlaništvo na polotoku Kamčatka na skrajnem vzhodu Rusije.

Danes okoli 23:00 naj bi z ministrstva sporočili ime veleposlanika in njegove ekipe.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*