V Budimpešti odkrili nov evangelij, Jezus sovražil begunce z Bližnjega vzhoda!

Naša predstava o Jezusu je bila napačna. V novem evangeliju razlaga o potrebni višini ograj in potapljanju čolnov. Jezus je imel blond lase, modre oči, vozil je golfa.

Presenetljive novice iz Budimpešte.

Med kopanjem gradbene jame so delavci odkrili povsem nov evangelij, ki ga je za razliko od ostalih evangelijev napisal Jezus osebno v Wordu 2000.

Evangelij po Viktorju, kot so ga poimenovali zgodovinarji, Jezusa prikazuje v popolnoma drugačni podobi, kot smo ga vajeni.

Po besedah madžarskih arheologov, Jezus recimo ni nikoli izjavil ”bil sem tujec in ste me sprejeli”, je pa na drugi strani podal natančen tehnični opis ograje, s katero je potrebno zavarovati meje, ter dolžino palice, s katero se odriva čolne, v katerih so ljudje.

Prav tako ni v resnici nikoli rekel ”kar koli ste storili enemu od teh mojih najmanjših bratov, ste meni storili”, gre za napako v prevodu iz aramejščine, pravilen prevod se glasi ”sovražim ljudi z Bližnjega vzhoda”.

V evangeliju so še številne druge zanimivosti, ki jih do sedaj nismo vedeli o Božjem sinu: sovražil je Greto, preziral je matere samohranilke, brezdomce je označil za pijavke, zavzemal pa se je tudi za ukinitev davka na kapitalske donose.

Vatikan je povedal, da novi evangelij še preučujejo, da pa so mu načeloma naklonjeni, predvsem jih zanima del o kapitalskih donosih.

Madžarska arheologija doživlja pravi razcvet: pred nekaj meseci so madžarski arheologi odkrili, da je bil Jezus v resnici Madžar, danes pa smo že na pragu nove revolucije.

Komentarji: 2 "V Budimpešti odkrili nov evangelij, Jezus sovražil begunce z Bližnjega vzhoda!"

  1. Saint Pepsi | 02/03/2020 ob 15:13 | Odgovori

    To je škoda, kajti sam sem velik pristaš klasične Biblije, ki je povsem zadovoljivo pokazala, kaj se zgodi, ko je mera polna. Kristus, ali kako mu je že bilo ime, je trideset let črpal otroške dodatke, mizarske subvencije in se na račun davkoplačevalcev nažiral ob obloženi mizi s svojimi pivskimi pajdaši. Dobri gospod prokurator, vitez Poncij Pilat, je potem končno ukinil RTV prispevek, zaprl pipico in naredil red! Ne zdi se mi prav, da se zmanjšuje simbolni pomen Poncija Pilata in da evangelij ni bil natipkan na Applu!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*