Uspešna Slovenija: Magda, 86 let, najbogatejša Prekmurka

Z rubriko Uspešna Slovenija dvigujemo moralo naroda. Tokrat predstavljamo Magdo, 86-letno upokojenko, ki preživi z 218 evri na mesec. Bravo Magda!

V prvi inštalaciji naše nove rubrike Uspešna Slovenija smo se odpravili v Prekmurje k Magdi, 86-letni upokojenki, ki ima prav poseben talent za upravljanje s financami. Na mesec namreč lahko preživi s samo 218 evri.

Magda se prehranjuje samo z eko hrano

Magdo smo ujeli na njenem posestvu, kjer je z motiko in kokošmi okopavala svoj vrt (okopavala je z motiko, kokoši so bile samo zraven). Tudi Magdo je zadela sodobna kultura, ki promovira ‘bio eko organsko’ prehrano in nezaupanje v velike trgovske verige – kot nam je povedala, bojkotira multinacionalke.

“V trgovino ne grem nikoli, saj je daleč in težko hodim. Poleg tega nimam denarja in živim od zelenjave, ki jo pridelam, ter od hrane, ki mi jo prinesejo dobri ljudje.”

Je to njena velika skrivnost?

Magda: sem bogata

Magda pred svojo pasivno hišo, v kakršnih živi ogromno upokojencev. Vir

Vstop v njeno hišo razkrije še druge trike finančne čarovnice. Njena hiša na primer nima oken, zaradi česar v poletnih mesecih ne potrebuje klimatske naprave.

Namesto kurilnega olja pa zaradi globalnega segrevanja za gretje uporablja visoko tehnološki gašperček, ki je CO2 nevtralen.

“Pozimi me pogosto zebe, saj varčujem z drvi. Prinesti mi jih mora sosed, zato sem pogosto v mrazu.”

Kljub temu Magda prizna, da je bogata – predvidevamo, da svoje bogastvo skriva v Švici.

“Vendar sem bogata. Skrbim zase, borim se vsak dan, nikoli nisem ničesar ukradla.”

Karel Erjavec: Magda je zgled vsem ljudem, ki samo jamrajo

Kljub temu je Magda še vedno živa, kar je opazil tudi zavetnik upokojencev Karel Erjavec. Magdo je tako povabil v projektno skupino, katere cilj je znižati tako stroške pokojninske blagajne kot tudi stroške delodajalcev.

Če lahko prek 20.000 slovenskih upokojencev mesečno preživi z med 200 in 300 evri, potem se mora potruditi tudi ostali narod.

Zakaj bi delodajalci delavcem nakazovali 1000 evrov neto, če pa je za preživetje dovolj 219 evrov?

Magdi in ostalim revnim upokojencem pa lahko samo čestitamo za njeno uspešnost. Po tem, ko so zgradili našo družbo (ki bojda temelji na krščanskih vrednotah), jih je le ta pljunila v obraz in brcnila v rit.

Bravo Slovenija, le skupaj smo uspešni!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*