Ups, pozabili smo na 26. obletnico genocida v Ruandi. #NikoliNePozabimo!

7. aprila 1994 se je začel eden najhujših genocidov v zgodovini. Zaradi groze #ostanidoma in okopavanja vrta nam je žal ušlo iz glave. Bi lahko z influencersko akcijo #UstavimoGenocid grozodejstvo preprečili?

Danes pred 26-imi leti (in enim tednom, dan gor ali dol) se je v Ruandi pričel odvijati genocid, ki je trajal približno 100 dni, v njem je bilo ubitih med 500.000 in 1.000.000 ljudi (pol milijona gor ali dol), spolno zlorabljenih pa je bilo nekaj sto tisoč žensk in otrok (100.000 gor ali dol).

Generalni sekretar Združenih narodov António Guterres je v svojem govoru ob obletnici+en teden genocida povedal: “Tovrstne tragedije so čas za samorefleksijo in temeljna vprašanja: bi vojno in genocid lahko preprečili, smo se iz smrti tisočih kaj naučili, je agresija del človekove narave – in predvsem – bi dobro koordinirana influencerska kampanja prek Facebooka in Youtuba, speven hešteg in limanje ruandske zastave v profile na socialnih omrežjih preprečili poboje?”

Odkar se namreč srednji razred bori za uboge Zemljane s heštegi in duhovitimi sličicami, na svetu nismo imeli vojne in pobojev, razen v Siriji, Iraku, Jemnu, Kongu, Maliju, Afganistanu in Nigeriji. In Somaliji. In t d.

Guterres: ”Imamo dve možnosti. Človeštvo lahko preplavi val demokracije in medsebojne solidarnosti, kjer bodo narodi nesebično drug drugega varovali pred pohlepom elit. Lahko pa vsak prek Twitterja stisne en Je suis _____ in si damo roko. Osebno sem za Je suis ____, saj mi potem ostane več časa za golf.”

V spomin na žrtve v Ruandi se torej pridružite kampanji Združenih narodov za končanje vojne v Jemnu, kjer bodo ZN naložili sankcije uvoznikom orožja v Saud … pardon, tvitnite #WeStandWithYemen.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*