Ups: 51 poslancev pomotoma ukinilo obvezno zdravstveno zavarovanje!

Zavarovalnice so že priskočile na pomoč: odpirajo areno, kjer se bodo bolniki z gorjačami in sulicami borili za antibiotike.

Saj ni res, pa je!

51 poslancev iz strank SDS, NSi, SMC, DeSUS, SNS in SAB se je včeraj ponoči pomotoma zaklenilo v Veliko dvorano Državnega zbora, nato so ponesreči vložili predlog za ukinitev obveznega zdravstvenega zavarovanja, na koncu pa so nevede glasovali za njegovo ukinitev.

Poslanci: ”Ljudstvu se opravičujemo, nismo vedeli, za kaj glasujemo. Ni pa vse tako slabo, kot izgleda na prvi pogled – čakalnih vrst recimo ni več, zavarovalnice bodo ljudem, ki v enem letu niso zboleli, podarile brezplačno majico. In tako dalje. Skratka, na koncu smo vendarle imeli prav, prosti trg je priskočil na pomoč.”

In res: konzorcij zavarovalnic je pred nekaj urami kupil puljsko areno, kjer bomo gledali prave zavarovalniške spektakle: 68-letnik, ki potrebuje presaditev srca, proti 72-letniku z uničenimi kolki, ali lahko rakav bolnik premaga tri volkove in si pribori kemoterapijo?

Na koncu se je torej le vse izteklo dobro: država je privarčevala, potrošniki smo dobili kruha in iger, bolniki pa … jebi ga.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*