UNICEF bo pomagal slovenskim najemnikom

Kobilice so jim zdesetkale dohodke, ne morejo plačati najemnin. Pred bloki bodo postavili šotore, konvoj Združenih narodov pa bo dostavil riž. Vlada fizičnim osebam še vedno ne dviguje telefona.

Končno dobra novica za slovenske najemnike, ki v času množične brezposelnosti praskajo skupaj evre za plačilo najemnine.

UNICEF in Urad visokega komisarja ZN za begunce v Slovenijo pošiljata šotore in vreče riža, s katerimi bodo reševali stisko slovenskih najemnikov, ki so pristali na beraški palici zaradi rojev kobilic, ki so zdesetkale njihove dohodke.

”Žal so kobilice uničile telefonsko povezavo med slovensko vlado in fizičnimi osebami, zato smo v Unicefu takoj priskočili na pomoč. Najemniki, ki so vas najemodajalci zabrisali na cesto, se zglasite na travniku za blokom, kjer se boste registrirali kot begunci, nato pa vam bo dodeljen šotor in pest riža,” so povedali v Unicefu.

Razmere v Sloveniji so tako še vedno kritične: slovenska vlada je namreč po katastrofi izgubila stik s svojimi državljani, domnevno je ujeta nekje v središču Slovenije s proračunom in izbranimi pravnimi osebami.

Najemniki so medtem prepuščeni samim sebi, mnogi se tako že spogledujejo s selitvijo v kameno dobo, kjer so imeli ljudje vsaj streho nad glavo in zakurjeno kurišče.

Komentarji: 2 "UNICEF bo pomagal slovenskim najemnikom"

  1. Saint Pepsi | 08/05/2020 ob 09:00 | Odgovori

    Kako skregano z zdravo kmečko pametjo. Riž bi morale vendar dobiti naše dragocene pravne osebe, da ga lahko posodijo z mastnimi obrestmi. Potratna kratkovidna rulja ne bo na kapitalskih trgih obrnila niti enega zrna tega riža, temveč ga bo požrla kot trop svinj!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*