UKOM: novinarji ne smejo več voditi TV oddaj

Sprememba v režimu cenzure, vladni funkcionarji lahko obiskujejo TV studia, kjer pa ne bo več novinarjev. Danes v Tarči, Premier bo gostil Kreka in Beovićevo, tema: prelet letal – je 24 letal dovolj?

Z vladnega urada za resnico (UKOM) so danes sporočili, da preklicujejo prepoved nastopanja vladnih funkcionarjev v TV oddajah.

Odločitvi naj bi botrovali pozivi javnosti, ki je v tem depresivnem času pogrešala The Late Night Show with Milan Krek, eno najboljših slovenskih komičnih oddaj.

Je pa Uroš Visarijonovič Urbanija, glavni komisar na UKOM, obenem še sporočil, da je od danes naprej novinarjem prepovedano nastopati na televiziji.

Razlogi za to naj bi tičali v ponavljajočih kršitvah vladnih smernic o pravi resnici, tovariš Urbanija: ”Vprašanja o korupciji, krajah davkoplačevalskega denarja in odgovornosti za smrti v času korona epidemije vnašajo razdor v narod in žalijo Premiera, saj je Premier država in če nekdo implicira, da je država gnila, s tem neposredno pove, da je gnil tudi Premier. Zato smo se odločili, da novinarje postavimo na hladno, vladne funkcionarje pa bo intervjuval kar Premier sam, nenazadnje je končal naravoslovno fakulteto za sociologijo, politične vede IN novinarstvo.”

V današnji Tarči bomo tako po dolgem času spet videli direktorja NIJZ Milana Kreka in vodjo strokovne skupine za boj proti COVID-19 in UDBI Bojano Beović.

Oddajo bo vodil Premier, obeta pa se napeta debata, saj bo tema Tarče novi prelet letal ob ponovni zmagi nad korono.

Premiera bo zanimalo, če je 24 letal dovolj, ali bi moralo Slovenijo preleteti eno letalo za vsakega umrlega? Ali bi moral v prvem letalu sedeti Premier in mahati množicam? Bi bilo smotrno, da Slovenija kupi 250 vojaških letal za prihodnje prelete zmage?

Danes v Tarči!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*