Ukinitev dopolnilnega zavarovanja: množični protesti pred parlamentom!!

Pred parlamentom več deset tisoč glava množica. Premier Šarec: dopolnilno zavarovanje bomo ukinili leta 2032, obvezno pa lahko že danes. Kljub temu se narod ne da!

Slovenijo je zajel hurikan demokracije in njegovo oko je nad Trgom republike pred parlamentom v Ljubljani.

Včeraj zvečer se je tam začela zbirati množica, ki še vedno raste: mirni protestniki zahtevajo takojšnjo ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in normalizacijo stanja v zdravstvu.

Pogled na množico Slovencev, ki od oblastnikov zahtevajo spoštovanje ljudske volje, ne pusti nikogar ravnodušnega – demokracija živi, Slovenci se ne bomo uklonili nikomur več, manj strašna noč je v črne zemlje krili,
ko so pod svetlim soncam sužni dnovi!

Pred parlamentom je po podatkih policije okoli 50.000 ljudi, množica pa še raste. Zgornja fotografija je bila posneta zjutraj, žal nam je nagajal megla.

Marjana Šarec, prodajalec rabljenih avtomobilov

Ljudstvu je izbila dno izjava premiera Šarca, da ne namerava spoštovati vladnega dogovora z Levico, kjer so se vladne stranke zavezale, da bodo ukinile dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Protestniki: ”Verodostojnost našega premiera je na nivoju prodajalca rabljenih avtomobilov. Avto je kot iz škatlice, z njim podpišeš pogodbo, čez dva dni ti raznese bat, on ti pa bluzi o tem, da ko se ena pot zapre, lahko skočiš v prazen bazen.”

Ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ima ogromno podporo, zato o protestih poročajo tudi iz drugih slovenskih mest.

Posnetek govora enega od protestnikov iz Nove Gorice se je razširil po medmrežju (video je pripet spodaj), cel svet gleda, kako majhen narod sredi Evrope daje oblastnikom lekcijo iz demokracije.

Kako dolgo bo Šarec zdržal pritisk ulice (beri: davkoplačevalcev, zaradi katerih opravlja svojo službo)?

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*