Ugrabitelj male Maddie nominiran za Pulitzerjevo nagrado za življenjsko delo

Pedofila so nominirale vse večje svetovne medijske hiše, ki že 13 let živijo od ugrabitve male deklice, mediji mu bodo v zahvalo plačali tudi odvetnika.

Komisija za podelitev Pulitzerjevih nagrad, najprestižnejšega priznanja s področja novinarstva, je danes sporočila, da je za nagrado za življenjsko delo nominiran ugrabitelj male Maddie McCann.

Nemškega pedofila in morilca so v znak zahvale nominirale vse večje svetovne medijske hiše, ki že 13 let molzejo to tragično zgodbo.

Mediji so v skupni izjavi povedali: ”Gospod Pedofil nam je z ugrabitvijo pomagal soustvariti na tisoče in tisoče zgodb, zato je prav, da se mu na nek način zahvalimo. Zahvaljujemo se mu tudi s povsem osebnega razloga: pokazal nam je, da nista neskončna samo vesolje in človeška neumnost, ampak da je brezmejen tudi naš cinizem.”

Primer Maddie je imel velik vpliv na razvoj novinarstva, saj so mediji ob ugrabitvi povsem izpilili literarno tehniko izkoriščanja žalujočih staršev za nabiranje klikov, pokazali pa so tudi, da je domišljijski spis resna novinarska zvrst.

Svetovna banka je izračunala, da so internetni portali in časopisi v 13-ih letih z zgodbami o ugrabitvi male britanske deklice povečali svoje prihodke za 5,3 odstotka, za 750 mega Joulov pa je medijem uspelo zvišati nivo idiotizma v splošni javnosti.

Starši tisočih otrok, ki jih po svetu vsak dan ugrabijo in prodajo v delovna taborišča in bordele, niso bili dosegljivi za izjave, pa tudi člani srednjega sloja so nam sporočili, da jih zadeva v bistvu ne zanima.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*