Udarec za Adrio: agencija ščiti potrošnike. Karte lahko prodajajo samo še do srede.

Z nakupom vozovnice lahko za novo jahto prispevate tudi vi. Kako se v nemščini reče ”Kje je policijska postaja, želim prijaviti nelegalno izčrpavanje podjetja”?

Agencija za civilno letalstvo je na današnji tiskovni konferenci s trdo pestjo udarila po Adrii Airways.

Podjetje, ki je v lasti nemškega sklada 4K invest, ima samo še do srede čas, da zbere denar za novo plovilo direktorja, nato pa bodo morali v stečaj – z jahto ali brez.

Slovenskemu nacionalnemu letalskemu prevozniku, ki trenutno nima več delujočih letal, lahko z nakupom letalske vozovnice pomagate tudi vi – pri Adrii vas prosijo, če lahko plačate v gotovini, saj bo šel denar drugače v stečajno maso.

Agencija: ”Ščitimo potrošnike.”

Direktor agencije Rok Marolt je pojasnil, da razume, da se javnosti morda zdi ukrep prestrog, vendar pa mora zaščititi potrošnike: ”Zadnje, kar si želimo, je to, da bi letalska družba brez letal ljudem prodajala letalske karte.”

Pogumna odločitev agencije, javnost pa se na drugi strani sprašuje, kako dolgo jahto bodo imeli vodilni ljudje nemškega sklada – z vsem, kar je pod 15 metrov, v Monte Carlu izpadeš totalen kmet.

Norakrava gre 14. oktobra na konferenco goveda v Frankfurt – za jahto nemških direktorjev smo včeraj prispevali 685 evrov.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*