Trumpovi administraciji oskar za neizvirnost

Akademija ni impresionirana z iranskimi ‘napadi’ na tanker. Pričakovali so vsaj napad big foota oblečenega v dres iranske reprezentance sredi New Yorka. V drugih novicah: Saudski Arabiji nagrada Rose Luxemburg za sekularno-humanistično državo leta. Nagrado je žal ukradla čarovnica. Oblasti so jo že obglavile.

Ameriška filmska akademija je Trumpovi administraciji podarila posebno nagrado za neizvirnost.

Film ‘Napad na tanker’, ki je predzgodba prihajajočega filma ‘Adijo Teheran, zravnali so te z zemljo’, so kritiki povsem raztrgali, označili pa so ga celo za plagiat.

Leta 1964 je namreč režiser Lyndon Johnson posnel film Incident v zalivu Tonkin, ki je imel skorajda identično zgodbo kot Trumpov režiserski prvenec.

Takrat so vietnamski čolni ‘napadli’ ameriško vojaško ladjo Maddox, kongres pa je nato Johnsonu dodelil sredstva za snemanje mega uspešnice ‘Apocalypse now’.

Spomnimo, ameriška kinematografija se ni nikoli povsem pobrala od katastrofalnega filma ‘Morilci, vojni zločinci in dve nevidni nuklearni bombi’, za katerim je stal duo George W. Bush in Dick Cheney.

Osramočenemu duetu je sledilo osem sezon romantične nanizanke ”Draga, z dronom sem pravkar zakuril avtobus otrok” mladega režiserja Barracka Obame, ki je bila med mladimi precej priljubljena, javnost v Somaliji, Jemnu in Afganistanu pa je Obamovo delo povsem popljuvala.

Tokratna katastrofa zagotovo ne bo izboljšala ugleda ameriške filmske industrije.

Serija Draga, z dronom sem pravkar zakuril avtobus otrok je bila na zahodu precej popularna. Zahtevnejše občinstvo Jemna in Somalije pa ji ni bilo naklonjeno.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*