Trgovina z belim blagom: v Ljubljani ugrabljajo zdravnike!

V Ljubljani poljska kriminalna združba krade zdravnike, ki jih nato pretihotapijo v Veliko Britanijo. Obstaja povezava s slovensko hudodelsko organizacijo, ki ugrablja zdravnike na Balkanu? Od drugod: na Kitajskem so sezidali most z neoliberalizma, saj gre za najstabilnejši material v zgodovini človeštva. Most se je porušil, krivi socialisti in matere samohranilke. In imigranti.

Policija sporoča, da so v Ljubljani zaznali delovanje poljskih kriminalcev, ki po naročilu britanskih botrov ugrabljajo zdravnike, jih natrpajo v tovornjake in odpeljejo v Združeno kraljestvo Anglije in Walesa (v času pisanja je bil Wales še del kraljestva). Tam so nato prisiljeni opravljati dela v gradbeništvu.

Po podatkih ministrstva en zdravnik davkoplačevalce stane okrog 100.000 evrov (fakulteta, specializacija in tečaj bontona), torej omenjena hudodelska združba Sloveniji povzroča ogromno škodo.

Je zadaj veliko večja zarota?

Pred časom so mediji poročali, da se podobne ugrabitve dogajajo tudi na Balkanu. Za njimi naj bi stal znani vodja slovenskega podzemlja Aleš ‘lobanja’ Šabeder, ki želi samo v letošnjem letu iz držav Balkana ugrabiti 90 zdravnikov in jih preseliti v Slovenijo, kjer bodo delali kot varilci pri Akrapoviču. Zopet: škoda, ki jo utrpijo balkanski davkoplačevalci, je ogromna.

To pa ni vse: kot kaže je vse skupaj del precej večje svetovne zarote, saj se izrisuje enak vzorec kot pri tradicionalni trgovini z belim blagom: kriminalci ugrabljajo ljudi iz revnejših regij in jih prodajajo v bogatejše države.

Samo v Romuniji je v desetletju po vstopu v EU izginilo 43.000 zdravnikov, zaradi česar je njihov zdravstveni sistem de facto že zlomljen.

Se bo to premikanje figuric, kjer revne države plačujejo zdravstveno oskrbo bogatim, kdaj končalo? Kdo bo stopil na prste kriminalcem? Edi, nazaj v studio.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*