Tretjina mladih že najela kredit. Vlada znižuje minimalno starost za kredit na 8 let.

Mladi veljajo za izredno disciplinirane plačnike obrokov. Osemletniki kapitalsko močna skupina. Zakreditiran narod je miren in poslušen narod.

Vlada s posebnim odlokom znižuje minimalno starost najema kredita na osem let.

Odločitev so sprejeli po analizi, ki je ugotovila, da je tretjina mladih pod 30 že najela kredit, in da imajo osemletniki velike kapitalske rezerve v transformerjih, figuricah mavričnih samorogov in babičini žepnini.

Regulacija ostaja močna – porok mora imeti vsaj 10 let

Kljub temu so na ministrstvu za finance poudarili, da regulacija področja kreditiranja ostaja močna, saj si ne želijo ponovitve scenarija iz krize 2008, ko je kredit dobil vsak človek s pulzom.

Minister za finance Andrej Bertoncelj: ”S tem korakom želimo spodbuditi domačo potrošnjo, osem letniki so fiskalno izjemno disciplinirani, celo bolj kot njihovi starši. Regulativa ostaja močna, saj mora imeti porok vsaj 10 let, ne želimo si namreč scenarija, kjer bi ljudje zopet kot nori najemali nepremičninske kredite, ko bo prišla kriza, bo pa zopet problem.”

”Obenem pa pričakujemo padec cen samorogov, kar bo spodbudilo potrošnjo. Tudi sam ima doma devetletnika in vem, da je trg samorogov trenutno popolnoma napihnjen.”

8-letniki lahko tako najamejo do 150.000 evrov kredita.

Nepremičninski agenti si obetajo padec cen nepremičnin, saj pričakujejo, da bodo trg preplavile hišice na drevesih, hlevi za samoroge in piratske votline.

Trg nepremičnin se že obogatile prve hišice na drevesih.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*