TRAGIČNA VEST: Pahorjev fotograf storil samomor!

V poslovilnem pismu zapisal, da so bile njegove sanje fotografirati gorske gorile za National Geographic, na koncu pa se je preživljal s slikanjem vase zagledanega pavijana. Pahor: ”Modelček me bo pogrešal.”

Iz predsedniške palače so danes sporočili žalostno vest.

Fotograf našega predsednika Boruta Pahorja, katerega glavna zadolžitev je bila slikanje fotografij za predsednikov Instagram profil, je včeraj storil samomor.

Ubil naj bi se iz eksistencialnih razlogov, ki so izvirali iz njegovega dela.

V poslovilnem pismu je tako zapisal: ”Fotografi so od nekdaj spreminjali svet. Fotografija sudanskega fantka, za katerim stoji mrhovinar, je do temeljev pretresel zahodno javnost, ki je med veliko lakoto v vzhodni Afriki udobno sedela na svojih kavčih. Fotografija vietnamske punčke, ožgane med napadom z napalmom, je Američanom pokazala, kaj dejansko pomeni vojna. In potem sem tu jaz. Kot otrok sem sanjal, da bom odpotoval v Kongo in slikal gorske gorile, sedaj pa sredi Evrope fotografiram vase zagledanega pavijana. Dovolj.”

Kaj točno je fotografa porinilo čez rob, še ni znano – zadnji mail na njegovem računalniku je bila prošnja predsednika Pahorja, če ga pride fotografirat med kvihtanjem v fitnesu.

Iz urada predsednika države so ob nenadni smrti fotografa zapisali, da so pretreseni, da pa bo njegov opus večno živel na predsednikovem Instagramu.

Prav na Instagramu pa se je fotografu poklonil tudi Pahor.

Ob selfiju iz savne je zapisal: ”Med savnanjem je še posebej pomembna hidracija💦Skozi leta sem nekako ugotovil, da je perfect razmerje pol litra vode na vsakih 10 min savne! Uživajte, miške in miškoni🐭Aja, moj fotograf si je odpihnil možgane💥#YOLO #dolcevita”

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*