Tragična smrt 22-letnega kmetovalca. SLS in sindikat kmetov: letos že pet žrtev med kmeti samo zaradi traktorjev, vlada pa preganja volkove!

22-letnika med delom pod seboj pokopal traktor. SLS besni nad vlado, ki preganja imaginarne volkove, v pol leta pa je med delom s traktorji umrlo že pet kmetov.

Iz Kupčinjega vrha na severovzhodu države poročajo o tragični vesti – med delom s traktorjem je umrl 22-letnik.

Traktor ni imel ne kabine ne varnostnega loka, zaradi enakega vzroka je samo v prvi polovici leta pri nas umrlo pet kmetovalcev.

Gre za izjemno tragične dogodke, ki kažejo tako na revščino na podeželju (mnogo kmetov še vedno upravlja z zastarelo in varnostno pomanjkljivo mehanizacijo) kot tudi na neangažiranost vlade in interesnih skupin pri izobraževanju kmetov.

Podobnik in Medved ostro nad vlado: ukvarjate se z volkovi, kmetje pa umirajo!

Zato sta Marjan Podobnik, predsednik Slovenske ljudske stranke, in Anton medved, predsednik sindikata kmetov, vladi že postavila ultimat.

Podobnik: ”Od vlade zahtevamo korenit načrt za zmanjšanje revščine na podeželju in jasno vizijo, kaj pravzaprav želimo od slovenskih kmetov. Vsi bi govorili o samozadostnosti in bio-eko hrani, mnogo kmetov pa na svojih kmetijah životari. Brez vlaganja v izobraževanje kmetov tudi domače hrane ne bo.”

Do zaključka redakcije odziva vlade še nismo prejeli, saj politiki tavajo po gozdu in nabirajo poceni politične točke, medtem ko davkoplačevalci umirajo.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*