Test bonbonier in čokolad: v katero spravimo več denarja?

Protikorupcijska komisija objavila rezultate letnega testa bonbonier in čokolad. Je Gorenjka še vedno kraljica korupcije v zdravstvu? Letos so prvič mnenje povedali tudi dobavitelji medicinske opreme.

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je objavila seznam za korupcijo najprimernejših bonbonier in čokolad. Test je razdeljen v tri kategorije, in sicer osebni zdravniki, kirurgi in dobavitelji medicinske opreme.

Kriteriji, po katerih so jih ocenjevali, so bili naslednji:

  • količina denarja, ki gre v embalažo,
  • kako lahko jo prenesemo v ordinacijo, ne da bi čakajoči kar koli posumili,
  • koliko sezonskih kart za Krvavec lahko nosi?

Po podatkih KPK je debelina evrskega bankovca 0,11 mm, debelina karte za Krvavec pa je 0,7 mm. V KPK so še povedali, da so teste izvajali s sto evrskimi bankovci, saj bodo šli bankovci višjih vrednosti kmalu iz obtoka.

Predstavljamo zmagovalke iz vsake kategorije.

OSEBNI ZDRAVNIKI: Gorenjka z lešniki, 250 g

Zmagovalka lanskoletnega testa v kategoriji osebni zdravniki je obdržala primat. Z ovojem iz kartona so pri Gorenjki zelo razširili koruptivno nosilnost, obenem pa so ohranili skromen videz embalaže, tako da jo lahko v ordinacijo odnesete brez skrivanja.

Denarna nosilnost 250 g Gorenjke je 28 bankovcev, kar pomeni 2.800 evrov korupcije.

Karte za Krvavec: 4. Torej dovolj za ožjo zdravnikovo družino.

Ocena: 9/10 (izjemen dizajn, minus je le nekoliko nižja nosilnost)

KIRURGI: Bajadera, 300 g:

Kraševa Bajadera predstavlja steber korupcije že iz časov Jugoslavije. Z novo pločevinasto embalažo so se osredotočili na kirurge, so pa pri tem žrtvovali ergonomičnost.

V pločevinasto Bajadero lahko spravimo 181 evrskih bankovcev, če jih želimo nato prekriti z eno vrsto bonbonov, v kolikor medicinska sestra nevede odpre pokrov – to torej znese 18.100 evrov korupcije, kar bi moralo biti dovolj za preskok čakalne vrste.

Sezonske karte za Krvavec: v Bajadero jih spravimo 28, kar pomeni, da bo smučalo celotno širše sorodstvo vašega kirurga.

Ocena: 8/10 (slabša ocena na račun težavnejšega prenosa v ordinacijo)

DOBAVITELJI MEDICINSKE OPREME: Mozartkugeln, 500 g

Mastodon med bombonierami, ki predstavlja vrh razvoja avstrijske korupcije. Dimenzije so naravnost neverjetne: v višino meri 13 cm, premer pa je 11 cm!!

Mozart ima nosilnost neverjetnih 100.000 evrov, pri čemer so pri KPK zraven tako kot pri Bajaderi upoštevali še bonbonski ščit na vrhu embalaže! To pa že pomeni razliko med srčno zaklopko narejeno iz kitajske plastike, ali pa takšno iz ogljikovih vlaken.

Omejitve pri sezonskih kartah za Krvavec praktično ni – v škatlo lahko spravite manjšega otroka!

Ker pri dobaviteljih medicinske opreme ni problema s čakajočimi v čakalnici, velikost tega bisera korupcije ne predstavlja ovire.

OCENA: 10/10 (naravnost neverjetna bonboniera, ki bi morala biti pri roki v vsakem domu – nikoli ne veš, kdaj bo dedi rabil bypass)

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*