Tehnološki višek: Coca-Cola Božička nadomešča z droni

Božička so odnesle previsoke plače na Finskem. Delnice poskočile za 0,6 %, zaradi težav pri uvajanju nove tehnologije bodo otroci darila dobili nekje do novembra.

Iz Coca-Cole sporočajo, da so se na današnji jutranji seji upravnega odbora odločili za uvedbo dronov pri razdeljevanju božičnih daril, s čimer so Božiček in njegovi jeleni postali tehnološki višek.

Uprava Coca-Cole je Finsko že dalj časa opozarjala, da visoke plače, socialna država, zdravstveni sistem, pokojnine in nezakonitost suženjstva dušijo prosti trg, sedaj pa so padle tudi prve ekonomske žrtve zgrešene gospodarske politike finske vlade.

Z novo tehnologijo bodo pri našem najljubšem proizvajalcu mešanice vode, sladkorja in težkih kovin ter radioaktivnih elementov na leto privarčevali 1,2 milijona evrov, kar so delniški trgi že pozdravili z 0,6 odstotno rastjo delnic Coca-Cole.

Kljub optimizmu pa gre pri dostavi daril pričakovati nekaj zamud, saj se nova tehnologija še uvaja – lokacijo svojih daril lahko spremljate prek aplikacije, ki pa trenutno še ne dela.

Božiček je za Norokravo povedal, da odhaja v gozdove Finske, kjer bo ustanovil maoistično gverilsko skupino, ki se bo borila za pravice delavcev in kmetov, jelene pa so pri Coca-Coli uspavali in s tem privarčevali še 150 evrov.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*