Tedenski pregled dogajanja na borzi z Jezusom Kristusom

Jezus svari pred invertno krivuljo donosnosti, padcem borznega indeksa Dow Jones in pohlepom revnih ter bolnih, ki s svojim neprevidnim investiranjem ogrožajo obstoj kapitalizma.

Bog z vami!

Recesija?

Pregled tedenskega dogajanja na borzi začenjamo v ZDA, kjer vlagatelje skrbi obrat krivulje donosnosti državnih obveznic.

To pomeni, da vlagatelji pričakujemo recesijo in zato od ameriške vlade želimo, da nam za nakup kratkoročne obveznice ponudi višjo obrestno mero kot za dolgoročno obveznico (v normalnih časih je zaradi vplivov inflacije ravno ovratno).

K sreči ima ameriški predsednik Trump situacijo pod kontrolo.

Apple

V podjetju Jezus in partnerji smo prodajo Applovih delnic svetovali že pred časom, kot se je izkazalo, smo imeli prav, saj so iPhoni in ostala krama izvozni artikle Kitajske, z višanjem carin se zato dražijo.

Zlato

Na Wall Streetu se pogosto šalimo – ko zaradi učiteljev in gasilcev pride recesija, naše jahte laufajo na tekoče zlato. Ha, ha ha, šalo na stran. Zlato že nekaj časa pridno raste, zato velja večji del portfelja nameniti tej žlahtni kovini.

Tesla

Elon Musk še vedno ne more prilesti v zeleno, sell, sell, sell!

Požari v Amazoniji

V podjetju Jezus in partnerji zagovarjamo tezo, da naj s požari opravi prosti trg. Če je tržna vrednost Amazonije velika, bo privatni sektor požare pogasil, če tržne vrednosti ni, pa je tako in tako vseeno, če to ščavje zgori.

Protest otroških delavcev v Kongu

V Kongu ne razsaja samo ebola, ampak tudi komunizem. Otroški rudarji namreč želijo višje plače in šolo, zaradi česar bo cena kobalta in posledično elektronike narasla.

To je bil tedenski pregled borze z vašim najljubšim analitikom Jezusom z Wall Streeta.

Še motivacijska misel za revne: če bi Bog želel, da ste bogati, bi imeli v garaži lamborghinija.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*