Tedenski pregled borze človeškega kapitala: RAZPRODAJA delnic tovarniških delavcev

Korona pljučnica duši človeške vire, pravica do bolniške duši pravne osebe. Tujina: podhranjeni jemenski otroci vse težje dvigujejo krampe, bodo končali v stečaju?

Tudi ta teden se je na področju gospodarstva vse vrtelo okoli korona virusa.

Medtem ko borze vrednostnih papirjev rastejo, pa so delniški trgi človeškega kapitala končali teden v rdečem.

Slovenske trge je pretreslo neodgovorno ravnanje proletariata, ki odhaja na dopust, ne da bi lokacijo dopusta, nastanitev, načrt ogleda znamenitosti in vsebino potovalk potrdil delodajalec.

Generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije Benjamin Fikus: ”Slovenska zakonodaja je na področju nadzora zasebnega življenja človeških virov še zelo toga in ne sledi modernim trendom kitajskih sweatshopov. Neodgovorno je, da človeški resursi plavajo v hrvaškem morju, potem pa pridejo nazaj v tovarno, kjer se gnetejo kot sardele na rock koncertu.”

Korona je zaznamovala tudi dogajanje v tujini.

Ameriški znanstveniki ekonomske stroke so pred dnevi sporočili, da korona disproporcionalno prizadene revne delavce na pogodbah za nedoločen čas.

Pričeli so z razvojem obetavnega cepiva, ki bo vsebovalo molekule avtorskih pogodb, s.p.-jev in dela na črno, na voljo bo brezplačno v vseh državah sveta.

Poglejmo še v Jemen.

10 milijonov otrok brez zdravstvene oskrbe, 2 milijona otrok pod petimi leti lačnih, 325.000 otrok v kritičnem stanju zaradi akutne podhranjenosti – Svetovna banka poziva bogate države, naj vložijo več sredstev v raziskavo lahkega kmetijskega in rudarskega orodja, ki ga bodo lahko uporabljali tudi podhranjeni otroci.

Njihova odsotnost s kmetijskih površin in rudnikov namreč znižuje bonitetno oceno Jemna, zaradi česar prihaja do izjemnega trpljenja jemenskih pravnih oseb, ki imajo tako dostop do dražjega denarja.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*