Svinje nad poslanca Kordiša: ”Mi poskrbimo za svoje revne!”

Sindikat svinj in prašičev ostro nad poslanca Levice, ki je svinje primerjal z izbranci ljudstva. Veterinarji svinjam prikimavajo: ne primerjajte plemenitih živali z greznico.

Javnost je te dni znova razburil poslanec Levice Miha Kordiš, ki je na Facebooku poslance, ki bodo glasovali za ukinitev dodatka za delovno aktivnost, označil za svinje.

Sedaj pa se je oglasil še sindikat svinj in prašičev, ki je bil tarča Kordiševe žalitev.

Za Norokravo je predsednica njihovega sindikata Pujsa Pepa povedala: ”Pujsi in svinje smo izjemno inteligentne živali z neverjetnim čutom za empatijo. Mi poskrbimo za svoje sopujse in tudi druge živali, ki so revne, bolne, uboge – za razliko od vas.”

Puja Pepa je še povedala, da imajo politične stranke polne gobce, kako bodo pomagale revnim, potem pa jih ob prvi priložnosti pustijo na cedilu, saj ljudje, ki komaj preživijo, ne volijo in nimajo nobene politične moči.

Se bo Kordiš opravičil pujsem?

Miha Kordiš za vprašanja danes ni bil dosegljiv.

Po neuradnih podatkih še vedno stoji za svojimi besedami, kljub temu, da so veterinarji in biologi pritrdili besedam pujsov in svinj, da je to, da v isti povedi omeniš njih in poslance, zločin proti naravi.

Veterinarji še svetujejo, da kot predmet primerjavi s poslanci uporabljamo besedo greznica, čeprav imajo tudi tu pomisleke, saj v greznici živijo bakterije, brez katerih bi naš planet umrl, medtem ko se odsotnost poslancev ne bi poznala niti za sekundo.

Posnetek: pujsi pomagajo umirajoči ribi nazaj v vodo

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*