SVETUJEMO: kateri pametni telefon naj kupim?

Privatni sektor nadaljuje z mega inovacijami! Samsung premaknil kamero 2 mm levo, Apple šokiral z đi-pi-esom, kamero in revolucionarnim črnim zaslonom!

Na Norikravi smo tudi letos pripravili izbor treh najbolj pričakovanih telefonov, ki nas bodo letos navdušili z revolucionarnimi inovacijami in drznimi oblikovalskimi idejami.

Začenjamo pri Applu in 12. reinkarnaciji iPhona, ki s popolnoma odbito pravokotno obliko in črnim zaslonom ne bo pustil nikogar hladnega.

Drzen dizajn pa je šele začetek.

Pri Applu so (na lastne stroške!) v vesolje poslali 30 satelitov, prek katerih bo lahko vaš telefon v katerem koli trenutku določil vašo točno lokacijo – in korporacija za vse te stroške ne bo od vas zahtevala niti centa!

iPhone 12 bo imel kot prvi telefon na svetu serijsko naloženo aplikacijo, ki bo s pritiskom na gumb optimizirala vaše davke in na Nizozemske Antile montirala popolnoma nov poštni nabiralnik z vašim imenom.

Pregled trga nadaljujemo v Južni Koreji, kjer je Samsung ubral popolnoma drugačno oblikovalsko filozofijo – novi S20 Ultra bo namreč štirioglate oblike, zaslon pa bo v barvi črnega panterja!

Tehnološki bonbončki? Fotoaparat, pretvornik enot iz metrov v čevlje (in obratno!), novi emojiji, pošiljanje kratkih sporočil in celo kalkulator!

Še skok na Kitajsko.

Privatno podjetje Huawei je letos z novim P40 pro precej razočaralo: telefon ima isto obliko, kot smo jo vajeni že več kot desetletje, o inovacijah pa lahko govorimo samo na področju pridevnikov, s katerimi opisujejo 20 let staro tehnologijo, ki je malenkost boljša kot prejšnje leto.

Komentarji: 2 "SVETUJEMO: kateri pametni telefon naj kupim?"

 1. Saint Pepsi | 08/06/2020 ob 10:14 | Odgovori

  Nova zmaga za potrošnika! In kaj proizvaja Sovjetska zveza v tem trenutku petdeset let nazaj? Tole: https://en.wikipedia.org/wiki/Lada_Riva

  Kapitalistični telefoni v letu 2020 so suvereno boljši od centralno-planskih avtomobilov iz leta 1970! Dejstvo!

  • Po podatkih portala CarSalesBase.com je bilo leta 2019 v Evropi prodanih 2,9 milijona avtomobilov Lada 4×4!
   Primerjati telefon iz leta 2020 z avtom ki praznuje 50 let je vredno NoreTV24 (19. aprila 2020 je minilo 50 let, odkar je luč sveta ugledal prvi avtomobil kultne sovjetske/ruske znamke Lada.)
   https://si.rbth.com/zgodovina/86482-lada-2101-legenda-prvi-model
   Iz centralno-planske države so tudi kitajski telefoni!

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*