Svetovni dolg najvišji v zgodovini! Dvig obrestnih mer bi pomenil apokali … NORO v Lidlu: vzmetnica samo 9,90 €!

Globalni dolg 3x večji od celotnega svetovnega BDP-ja, maneverskega prost … pred Lidlom že gneča, pohitite!

Stanje je resnično alarmantno: samo dolgovi privatnih korporacij znašajo 92 odstotkov celotnega bruto domačega proizvoda planeta Zemlje.

Če zraven dodamo še javne dolgove ter dolgove finančnih korporacij, pridemo do resnično astronomske številke 318 odstotkov svetovnega BDP-ja. Po svetu rastejo tudi dolgovi gospodinjstev, predvsem zaradi visokih cen nepremičnin in nizkih plač.

Razlog za divje zadolževanje so nizke oz. celo negativne obrestne mere centralnih bank, pri čemer pa se poraja vprašanje, kaj se bo zgodilo, ko se bodo obrestne mere zvišale, saj je brezplačen denar spodbujal tvegane naložbe korporacij in državno financiranje nižanja davkov na eni in vzdrževanja socialne države na drugi strani.

V primeru recesije bi lahko prišlo do verižnega efekta insolventnosti in prva bo na tnalu socialna država, saj …

HALO? POLICIJA? PRAVKAR SEM IZ LIDLA UKRADEL DORMEO! ZA 9,90 EVRA!

OSTANITE, KJER STE, PATRULJE SO ŽE NA POTI ! FANTJE, LIDL DELI VZMETNICE DORMEO TAKO REKOČ BREZPLAČNO! KOMANDIR, VZAMEMO ŠE ENO ZA VAS? ALI PA TRI? HA, HA, HA!

Komentarji: 2 "Svetovni dolg najvišji v zgodovini! Dvig obrestnih mer bi pomenil apokali … NORO v Lidlu: vzmetnica samo 9,90 €!"

 1. Ta svetovni dolg …
  ~
  … lahko jemlje resno kvečjemu le še kaka – nora krava.

  Ostali, z nekaj in pol razredi šole, znamo računati do deset in pol, in ne nasedamo zblojeni matematiki:
  »Če je na drevesu minus pet jabolk, jih mora ta naslednje leto obroditi – pet, da bo jablana spet prazna!«
  Mi znamo računati bolje, … obroditi mora vsaj 37,5734 jabolk, da bo drevo spet prazno … tu so še obresti, pa obresti od obresti, plus porez na budale, pa kazen, ker smo rabutali prazno jablano …

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*