Šver komerc: na Fernetičih ustavili stoenko polno kavbojk, walkmanov in italijanskih stripov!

So miličniki stopili na prste tihotapski združbi? Za robo, ki je pri nas prepovedana, bi I. J. na črnem trgu iztržil prek 4 milijarde dinarjev!

Danes v zgodnjih jutranjih urah so miličniki na Fernetičih ustavili povsem običajno Zastavo 101, prav nič običajen pa ni bil tovor, ki se je skrival v prostoru za rezervno pnevmatiko in pod pokrovom motorja.

Po rutinskem pregledu avtomobila so namreč tam odkrili 16 kavbojk, osem walkmanov, več kaset z elektronsko glasbo in več izvodov stripa Diabolik!

Na milici so v izjavi za javnost povedali: ”Moški, gre za starega znanca policije I. J., je ob pol dveh zjutraj iz tržaške smeri pripeljal na mejni prehod Fernetiči. Miličnikom je zatrdil, da nima nič za prijavit, nato pa je carinik opazil nalepko s ceno njegovih kavbojkah. Po natančnejšem pregledu vozila smo ugotovili, da gre za tihotapca prepovedanega blaga, v stoenki je bilo po naših ocenah kar za 4 milijarde dinarjev robe.”

Naši viri v milici pa so nam še povedali, da naj bi bil I. J. član večje hudodelske družbe, ki jo Služba za državno varnost opazuje že dalj časa, saj naj bi iz Madžarske v naše kraje tihotapili fašizem.

Današnji tihotapski ulov miličnikov je sicer največji v tem letu, naši viri so nam povedali, da gredo walkmani na črnem trgu tudi po 400.000 dinarjev na kos!

Zaradi povečanega delovanja tihotapcev na območju Jugoslavije, je vlada v Beogradu pred dnevi legalizirala prodajo spodnjega perila in nogavic, kot priča današnja zgodba, pa se ”švercanje” še vedno izplača.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*