Supermarketi končno ukrepali: prodajalcem zagotovili respiratorje!

Prodajalci in prodajalke v trgovinah povečini brez zaščitnih mask in rokavic, šefi so se končno zganili. V primeru odpovedi pljuč bodo lahko še vedno na svojih delovnih mestih.

Mnogo Slovencev je bilo v zadnjih dneh zgroženih, saj so kljub strogim ukrepom oblasti delavci, ki skrbijo za normalno delovanje naše države, povečini brez zaščitnih mask in rokavic.

V združenju trgovcev so zato prodajalcem in prodajalkam končno zagotovili zaščito pred koronavirusom.

Vse poslovalnice Spara, Lidla, Hoferja in Mercatorja bodo dobile po en respirator, ki bo v primeru odpovedi pljuč prodajalcem zagotavljal, da bodo lahko še vedno opravljali svoje delo.

”Varnost naših delavcev je v teh dneh na prvem mestu spodnjega dela lestvice naših prioritet, zato smo v sodelovanju z našimi kolegi, ki upravljajo afriške rudnike ter kitajske sweatshope, poskrbeli za zdravje naših človeških virov,” je povedla Marjan Seronja, predstavnik trgovcev.

Ob okužbi s koronavirusom lahko delavci vsaj nekaj dni še normalno funkcionirajo, nato pa pride do odpovedi pljuč, zaradi česar njihova produktivnost upade.

Respiratorji bodo tako poskrbeli, da bodo naše trgovine odprte, ne glede na dihalne funkcije prodajalcev.

Komentarji: 2 "Supermarketi končno ukrepali: prodajalcem zagotovili respiratorje!"

  1. Saint Pepsi | 16/03/2020 ob 13:19 | Odgovori

    Naša firma je zvišala bonus za mesec brez koriščenja bolniške z 1,29€ bruto na 1,31€ bruto. Gospodarstvo je rešeno! Pred firmo so dolge vrste kandidatov za delo, predvidevam, nisem dejansko v pisarni, saj nisem nor, lol

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*