Študentski Zavod ŠOLT založil jadrnico

Študentske organizacije nimajo sreče. Jadrnica se je izgubila okoli Zadra. Zakaj ima študentski zavod v lasti jadrnico, sprašujete? Zakaj ne?

Včeraj je javnost presenetila novica, da je Zveza študentskih klubov Slovenije (Škis) lansko leto izgubila 70.000 evrov (kot se rado zgodi). Danes pa poročamo o novi smoli študentskih organzacij.

Zavod ŠOLT, ki je v lasti Študentske organizacije univerze v Ljubljani (ŠOU), je namreč pri Zadru izgubil svojo jadrnico Bavaria 46.

Kaj se je dogajalo?

Študentski funkcionarji so bili na jadranju po Dalmaciji, kjer so si ogledovali otoke, s katerimi bi izboljšali nepremičninski portfelj ŠOU. V okolici Zadra jih je presenetil velikanski ligenj, zato so jahto zapustili. Kot poudarjajo funkcionarji, niso bili na gobicah.

Še ena zanimivost. Direktor ŠOU je Andrej Klasinc. Ki je bil pred tem 12 let direktor Term Ptuj. Če je naš izračun pravilen, je potem postal direktor term pri sedmih letih. Druga možnost je, da ima človek cca. 50 let – 50 letnik vodi študentsko organizacijo.

Zakaj ima Zveza ŠOLT v lasti jadrnico?

Zanimivo vprašanje. Za organizacijo tečajev jadranja, kaj pa drugega. In ker je povsem normalno, da imajo študentske organizacije v lasti 14 metrska plovila s tremi kabinami in tremi kopalnicami. #slovenska_foušija

Ali so slovenske študentske organizacije res vpletene v več afer kot Vatikan?

Študentski funkcionar. Vir: Alcatraz

Ne. Res je bilo v zadnjih letih nekaj mini afer, vendar nič resnega.

Za konec pa še povsem nepomemben podatek: 20 odstotkov študentov občasno ali redno svojim staršem plača položnice ali hrano.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*