Streljanje imigrantov na meji, Pahor predlaga kompromis

Predsednik zgrožen nad domnevnimi besedami kandidata za ustavnega sodnika Svetliča! Pahor: “Slovenija ne sme zdrsniti v brezno totalitarizma. Predlagam streljanje migrantov na sode dneve in metanje v Kolpo na lihe.’

Predsednik države @borutpahor se je danes odzval nad domnevno izjavo Roka Svetliča, svojega kandidata za US, ki naj bi pred časom zagovarjal streljanje imigrantov na meji.

Pahor je na Onlyfans zapisal, da je osupel nad izjavo in da zato predlaga kompromis: “Slovenija je članica EU in podpisnica deklaracije o človekovih pravicah. Takšne izjave so zavržne in ne sodijo v naš prostor. Zato predlagam sledeče: imigrante bi se na meji odvzemalo iz narave na sode dni, iz tega bi lahko celo naredili kakšno nadstandardno turistično ponudbo, kjer bi tujci v Belo krajino hodili lovit medvede in migrante. Na lihe dni pa bi jih metali v Kolpo. Pri etiki in morali ne smemo sklepati kompromisov!”

V zapisu je predsednik še povedal, da ima beseda ”streljanje” izrazito negativno konotacijo, zato predlaga uporabo besedne zveze ”odvzem iz narave”, ki se na CV-ju, ki bi lahko po preteku mandata romal v kakšno od EU inštitucij, precej lepše bere.

Nad domnevno izjavo Svetliča je bila sicer zgrožena tudi opozicija, ki meni, da moramo v duhu ekonomskega liberalizma streljanje imigrantov outsourcati turškim, libijskim, hrvaškim in grškim organom, nato pa temo ignorirati, saj je preveč kompleksna.

V NSi pa so se v skladu z naukom Jezus Kristusa iz Braunau am Inna že pričeli s pripravo na javni razpis za mitraljeze.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*