Strateški svet za digitalizacijo predstavil sistem za avtomatsko zalivanje fikusov

En sistem lahko zaliva do 9 sobnih rastlin naenkrat! Člani sveta porabili 80 % delovnika za zalivanje rastlin, sedaj bodo imeli več časa za digitaliziranje Slovenije!

Strateški svet za digitalizacijo je včeraj predstavil težko pričakovan sistem za avtomatsko zalivanje fikusov in drugih sobnih rastlin.

Sistem je produkt domačega razvoja in kaže na izjemen napredek na področju znanosti, odkar je prišel na oblast režim našega Premiera.

MBAndrijanič 3000X, korporativni robot in vodja sveta za digitalizacijo, je pojasnil: ”V sistemu za samozalivanje sobnih rastlin iAcqua so se združile sinergije domačega know-howa in tujih investicij. Moderno oblikovan récipient vsebuje divodikov oksid, ki hidrira rože 75x bolje od vode. Tubusi iz polimerov nato prek algoritma umetne inteligence razporedijo tekočino do vsakega fikusa in mu tako omogočijo višjo kvaliteto bivanja.”

Sistem iAcqua je sicer trenutno še v testni fazi, svet za digitalizacijo pa predvideva, da jim bo privarčeval kar 80 odstotkov delovnega časa, ki so ga sedaj porabili za negovanje pisarniškega rastja.

Digitalni člani sveta bodo sedaj pol leta opazovali rast fikusov in delovanje sistema, nato pa bodo natipkali poročilo, ki bo osnova za uvedbo sistema iAcqa tudi v drugih državnih uradih.

Če se bo pilotni projekt izkazal za uspešnega, pa naj bi na svetu za digitalizacijo že razmišljali o razvoju podobnega sistema za zalivanje kaktusov, ki zahtevajo nekoliko drugačen režim zalivanja.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*