Strah in groza: ISIS prevzel oblast v Izoli!

Fundamentalisti uvedli šeriatsko pravo: prepoved kopalk in pomanjkljivih oblačil, pitja alkohola v javnosti, na plaži nič več glasbe. Izola tako tudi pod novim vodstvom ostaja turobno in depresivno mesto.

Zgodilo se je to, kar so varnostni strokovnjaki napovedovali že dolgo!

Skupina 250.000-ih imigrantov, ki se je pred osmimi leti proti Sloveniji podala iz Velike Kladuše, je včeraj dosegla Slovenijo, med njimi pa so bili pomešani tudi borci Islamske države (ISIS), ki so izvedli hiter desant na Izolo in prevzeli oblast v tem našem obmorskem dragulju.

Nad izolsko mestno hišo je tako zavihrala črna zastava Isisa, novi mestni svet pa je nemudoma uvedel šeriatsko pravo.

Od danes naprej je tako po Izoli prepovedano hoditi v izzivalnih oblačilih in kopalkah, prepovedano je javno pitje alkohola, hranjenje galebov, ki so nečiste živali, v naslednjih urah pa naj bi prepovedali tudi ples, glasbo in televizijo.

Po mestu naj bi po novem namesto mestnih redarjev patruljirali verski redarji, ki so arogantni in popolnoma neživljenjski, saj pišejo kazni za vsako malenkost: če vam bo na primer za 2 minuti potekla parkirnina in bo v bližini verski redar Isisa, kar odprite denarnico.

Strokovnjaki za turizem opozarjajo, da napad Isisa na Izolo pomeni dokončen pokop tamkajšnjega turizma in smrt mesta: ”Na začetku smo imeli upanje, da bo Isis obudil izolski turizem, s sodobnimi službami privabil mlade in tako oživil to mrtvo mesto. Izkazalo pa se je, da fundamentalistični kleriki nadaljujejo zgrešeno politiko prejšnjih občinarjev, ki je Izolo pripeljala na rob prepada.”

Prihodnost Izole torej ostaja negotova, med prebivalci pa vseeno tli upanje, da bodo pogovori s kalifom obrodili več sadov kot z dosedanjimi župani, saj kalif po Obali za razliko od njih še nima razpete korupcijske mreže prijateljev, sorodnikov, lokalnih podjetnikov in drugih mešalcev megle ustvarjalcev gospodarske rasti.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*