Štiri paštete, tri žemlje, liter mleka – slovenske starostnike obnorela nova dieta!

Tudi slovenski upokojenci želijo bit fit za svoje instagram fotke. S 300 evri pokojnine na mesec jim pri tem pomaga tudi država. Od drugod: Marjan Šarec je katolik, vsako nedeljo gre k maši in posluša nauk Jezusa Kristusa o pomoči revnim. Ali nauk Margaret Thatcher? Vedno zamešamo.

Večer je objavil zanimiv članek Ninne Kozorog o dietah, ki so obnorele slovenske upokojence.

Proteini, steroidi in energijski napitki so out.

Marmelada s plesnijo, jogurt s pretečenim rokom uporabe in dve pesti riža na dan so in.

Naši upokojenci želijo čvrsto zadnjico, six pack in ekspres vozovnico v nebesa, saj sredi Evrope živijo slabše kot marsikdo v Južnem Sudanu.

Pri zdravem življenju jim izdatno pomaga tudi država, saj se je 36.899 upokojencev včlanilo v državni program ’10 evrov na dan, trebušček gre stran’, kjer mesečno dobijo 300 evrov, s katerimi lahko furajo svojo dieto.

Gredo upokojenci predaleč?

Strokovnjaki s področja človeškega zdravja (t.i. zdravniki) pa svarijo, da so tovrstne diete lahko nevarne.

Možganski kirurg Smiljan Mori: ”Življenje v neogrevanem in plesnivem stanovanju in uživanje premajhnih količin hrane za funkcioniranje telesa homo sapiensa vsekakor ni dobro. Dobro je, če uživaš dovolj hrane. In da te ne zebe. Tako.”

Vlada Marjana Šarca medtem pravi, da gre za osebno odločitev upokojencev – če ima naš predsednik bicepse rimskega gladiatorja, zakaj jih ne smejo imeti tudi starostniki.

V skladu z direktivo Evropske komisije je namreč potrebno poskrbeti, da bodo slovenski upokojenci fit in zdravi, saj v državi vlada veliko pomanjkanje delovne sile.

Sta tudi vaša dedek in babica obsedena s izgledom? Vas babi fehtari za drobiž, ker je stara vešča zopet pustila ves keš v fitnesu? Svojo zgodbo povejte v komentarjih.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*