Ste premaknili ure?

Ob 2:00 zjutraj smo premaknili ure 69 let nazaj v Sovjetsko zvezo. Večjih sprememb ni: kult osebnosti Premiera, parade zmage, razsuto zdravstvo, policijska ura, poseben status za člane Partije.

Danes ob 2. uri zjutraj smo urine kazalce zavrteli 69 let nazaj in 2000 kilometrov vzhodno.

V izogib zmedi in ekskurziji v Sibirijo smo za državljane pripravili kratek pregled dogajanja v naši novi državi.

Na Modro-rumenem trgu v Moskvi bo Partija danes pripravila parado zmage nad virusom otroške paralize.

Nekateri državljani menijo, da je parada preuranjena, češ da se virus lahko vrne, Premier pa je te “osebe” nemudoma označil za neosebe in razredne sovražnike ter jih poslal na ideološki popravek na polotok Kamčatko.

Vezano na poliovirus: državljani so opazili več članov Partije, ki niso spoštovali partijskih ukrepov za zaustavitev virusa.

Premier je v izjavi za javnost povedal, da so vsi državljani Sovjetske zvezi enakopravni, nekateri pa so še bolj enakopravni.

V državi še vedno velja policijska ura, ki jo je Premier uvedel 26. oktobra 1917, ko je Partija z napadom na Zimsko palačo v Murglah iztrgala oblast iz carjevih rok in jo predala ljudstvu oz. Premieru.

Premier meni, da carjevi agenti še vedno rovarijo zoper njegovo, pardon, ljudsko oblast, zato podaljšuje policijsko uro še za en teden.

Zdravstvo: ni.

Ekonomija: Partija je na zadnji seji potrdila petletni plan, ki predvideva začasno ukinitev delavskega samoupravljana tovarn in potrjuje prenos njihovega lastništva na sorodnike članov Partije.

Gre za varnostni ukrep, saj je KGB med delavstvom zaznal sovražne elemente, edini ljudje, ki so 100-odstotno varnostno preverjeni, pa so družinski člani ožjega kroga Partije.

Če bo po petih letih od podjetij še kaj ostalo, jih bodo bratranci in sestrične partijcev nato predali nazaj v upravljanje proletariatu.

Še zunanja politika: Premier je novega ameriškega predsednika Dwighta Eisenhowerja v polomljeni angleščini označil za šibkega kapitalističnega psa.

Neodvisni strokovnjaki za zunanjo politiko, ki imajo sedežu v baraki 231 gulaga Novosibirsk, so Premierovo potezo označili kot nepotrebno, Premier pa je kot nepotrebno označil ogrevanje njihove barake.

To je bil kratek pregled dogajanja v naši novi domovini in našem novem času.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*