Stavka piščancev v Perutnini Ptuj

Piščancem prekipelo, seznam zahtev je dolg. Pričakuje se motnje v dobavi perutnine. McDonalds ne bo prizadet. Uprava zahtev piščancev ne razume.

Nov dan nova stavka, tokrat se na okope za pravice delavcev podajajo piščanci Perutnine Ptuj. Sodu je izbila dno odločitev uprave, da piščancem ukinejo dodatek za nevarno delo. To pa ni glavna točka spora med upravo in delavci.

Albanski in bosanski piščanci

Direktor uprave perutnine Jože Hibiskus je namreč sindikat piščancev obvestil, da želijo zaradi pomanjkanja delovne sile v Sloveniji uvoziti delavce iz Bosne in Albanije. V zadnjem času so namreč slovenske agencije za delo v Bosni organizirale številne sejme dela, kjer podjetja iščejo delovno silo.

Predsednik sindikata piščancev Marko Kokoškov: “V kapitalizmu plače urejajo razmerje med ponudbo in povpraševanjem na trgu delovne sile. Če imaš težavo z iskanjem delavcev, dvigneš plače in jih s tem privabiš. Slovenski delodajalci pa se temu mehanizmu čedalje bolj izogibajo, tudi s tem, da obvozijo sindikat prek balkanskih držav, s čimer lahko celo nižajo plače. Ko-ko-ko-ko-dak.”

Uprava Kokoškovu odgovarja, da je slovenska perutnina lena in se pase na sociali, da ne želi delati, da ne ceni pridobivanja delovnih izkušenj, ki so po mnenju uprave neprecenljive, zaradi česar tudi ni potrebe po višjih plačah.

Kakor koli že, piščanci bodo s 24-urno stavko začeli jutri, z zažiganjem Poli salame pa se jim lahko solidarnostno pridružite tudi vi.

Direktor perutnine Jože Hibiskus pravi, da so slovenski piščanci leni

Dobra novica – McDonalds neprizadet

Nas pa je bolj kot boj delavcev za dostojno življenje zanimalo, kako bo stavka piščancev vplivala na poslovanje naše najljubše gurmanske restavracije McDonalds.

Sporočili so nam, da v svojih produktih ne uporabljajo piščančjega mesa, temveč žaganje iz Moldavije. McChicken burger tako zaradi stavke ne bo ogrožen.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*