STA znova v škripcih: z napisom pod sliko grobo užalili Premiera!

Le dan po aferi ”word count” agenti SDV zopet obiskali uredništvo STA. Provokatorski urednik postal neoseba, poslan je bil na ideološko reprogramiranje na Leninov inštitut v Sibirijo.

Agenti oddelka za javno moralo pri Službi državne varnost (SDV) so morali danes v zgodnjih jutranjih urah zopet posredovati na Slovenski tiskovni agenciji (STA).

Špiclji, ki jih je SDV namestil v uredništvo, so namreč posneli glavnega urednika med kršenjem 3. b člena Ustave Ljudske Republike Slovenije, ki govori o nedotakljivosti lika in dela Premiera.

Kršitev se je zgodila med uredniškim sestankom, ko so novinarji premlevali, kako podnasloviti sliko Premiera med obiskom prašičje farme.

Tovariš Aleš Hojs, glavni politkomisar SDV-ja: ”Namesto da bi pod sliko napisali ”Premier obkrožen s prašiči”, ali pa ”Premier v družbi prašičev”, se je urednik odločil za provokativen zapis, ki ga ne bomo ponovili.”

V skladu s 5. koronapaketom je urednik postal neoseba, obenem pa je bil poslan na inštitut Vladimirja Lenina v vzhodno Sibirijo, kjer bodo strokovnjaki poizkušali naravnati njegov ideološki kompas.

Spomnimo: do nove afere v STA-ju je prišlo le dan zatem, ko je taisti urednik ”pomotoma” objavil članek o Premierovem junaškem reševanju otrok iz goreče sirotišnice, ki pa je vseboval manj besed od intervjuja z raperjem Zlatkom.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*