Srečen 2. maj! Kako v času dela od doma zlorabljati delavke?

Nadrejeni besni, ker fizična odsotnost preprečuje božanje po ramenih in zijanje v prsi. Med konferenčnim klicem jo dajte na mute, komentirajte njeno FB fotko z ”Grrrrrrrrrrr, seksi!”.

Spravljanje delavk v neprijeten položaj z otipavanjem, neprimernimi komentarji in ignoriranjem – gre za tradicijo, ki predstavlja temelj vsakega dobrega kolektiva.

Zaradi dela od doma pa se je normalen ustroj delovnega kolektiva porušil, zato v redakcijo prejemamo vse več vprašanj menedžerjev in področnih sekretarjev na temo, kako zlorabljati delavke v času korone?

1 Mute!

”Joj, Petra, vsi bi radi slišali tvoje mnenje, ampak je žal zmanjkalo časa, boš drugič, sedaj pa raje skuhaj kavo,” takole smo pred korono utišali sodelavko, ki je želela komentirati letno poročilo.

Isti rezultat pa lahko v Skypu dosežemo s pritiskom na mute.

Ko začne sodelavka lapati, kot da vam je enakovredna, ji s pritiskom na gumb zalimajte usta z elektronskim silver tejpom, ko konča, pa je ne pozabite postaviti na svoje mesto: ”Ej Petra, hripav glas imaš – a je bla včeraj spet akcija?”

2 Spletna kamera

Spletna kamera odpira popolnoma nova obzorja s področja zlorabe.

Ko govorite s sodelavko, bodite pozorni na dogajanje: kako je oblečena, je v ozadju slika njenega fanta, ima razmetano posteljo?

Dobro pozicionirana opazka bo delavki vzela vso voljo do dela in življenja: ”Zakaj pa v službo nikoli ne prideš v tej seksi majčki? A tisto na sliki zadaj je tvoj tip? A v tej postelji se žgeta?”

3 Spremljajte socialna omrežja

Direktor: ”Seksi je tale naša študentka, absolutno vabljena na mojo jadrnico!”

Socialna omrežja so zlata jama za spolne iztirjence in bolnike z božjim kompleksom, torej menedžerje.

Med delovnim časom si vzemite 6 ali 7 ur za nadzor socialnih omrežij svojih sodelavcev.

Nikoli ne pozabite zlatega pravila: če delavka na Facebooku objavi sliko v kopalkah, to pomeni, da želi imeti z vami spolne odnose.

Ob sliki pustite komentar ”Sexy;)”, nato pa nadlegovanje nadaljujete prek messengerja.

Zapomnite si: tudi prek spleta NE pomeni JA

4 Varnost je na prvem mestu!

Ker se zopet odpirajo lokali, še opozorilo za vse, ki radi spolno nadlegujete natakarice.

Ko udarite punco po riti, ne pozabite na rokavice!

Znanstveniki namreč še niso preučili, kakšen efekt ima korona na amebe, paramecije in ostale praživali brez empatije, sočutja in zdrave pameti.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*