SRAMOTA: delavci na mariborski plantaži sukancev zaslužijo 518 € bruto!

Predstavniki vlade besni, obljubljajo kaznovanje delavca, ki je podatek dal v javnost. Počivalšek: ”Kršitev tajnosti pogodbe o zaposlitvi predstavlja ostuden napad na dostojanstvo pravne osebe!”

Slovenijo te dni pretresa grozovit napad na dostojanstvo pravne osebo s strani delavcev mariborske plantaže sukancev A&E Europe.

V javnost je namreč prišel podatek, da nekateri delavci na tej plantaži zaslužijo samo 518 evrov bruto, kar predstavlja grob napad na čast in dobro ime pravne osebe.

”Druge pravne osebe me bodo sedaj zbadale, da sem izkoriščevalska sužnjelastnica, ki se poščije na svoje človeške vire in njihove družine. To me boli, zato želim pravico. Tisti človeški vir, ki je podatek o svoji plači posredoval novinarjem, naj občuti vso težo kladiva pravice,” je povedala pravna oseba A&E Europe.

Predstavniki vlade so se nemudoma po objavi novice odpravili v Maribor, kjer so se sestali s prizadeto pravno osebo ter obljubili kaznovanje odgovornih.

Zdravko Počivalšek, varuh človekovih pravic pravnih oseb: ”Če bo v naši državi kršitev tajnosti pogodbe o zaposlitvi postal vsakdan, bo v družbi prišlo do kaosa in uničenja, kakršnega ne pomnite. Neizplačila plač, neplačane nadure in mobing so stvari, ki se tičejo človeškega vira in delodajalca in nikogar drugega. Delavci, jezik za zobe!”

Policija trenutno še zaslišuje človeški kapital podjetja A&E Europe, po naših informacijah pa naj bi bili že zelo blizu žvižgaču, ki je želel v našo družbo zasaditi klin razdora med proletarci in njihovimi lastniki.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*