ŠPORT: v Sloveniji poteka svetovno prvenstvo v neplačanih nadurah

Boj za prvo mesto med slovenskimi dostavljavci paketov ter romunskimi pobiralci zelenjave, lanskoletni prvaki iz GoOptija letos zadaj. GZS: ta šport se v Sloveniji lepo razvija, smo v evropski špici!

Te dni se bo v Sloveniji pričelo svetovno prvenstvo v neplačanih nadurah, kjer si ogromno obetamo od slovenske izbrane vrste.

Prvenstvo bo potekalo od 7. do 31. decembra, naši dostavljavci paketov in hrane pa ciljajo na sam svetovni vrh v srednje težki kategoriji kršitev delovne zakonodaje.

Kapetan naše ekipe, voznik kombija Mare: ”Treningi so bili kvalitetni, v povprečju smo prejšnji mesec trenirali 250 ur, 50 nadur je bilo neplačanih. Selektor pravi, da je še prostora za izboljšave: jaz, recimo, v soboto nisem vozil, ker je žena rojevala, tu bi zagotovo lahko notri prinesel še kakšne 4 neplačane nadure. Pa zadnjič sem šel urinirat na Petrol, namesto da bi uriniral med vožnjo v stekleničko. Ciljamo na zmago!”

Največji rivali naših bodo romunski in bolgarski pobiralci zelenjave, ki so letos v nekoliko slabši formi, saj so bili njihovi treningi na italijanskih, nemških in britanskih poljih okrnjeni zaradi korone in posledične prepovedi premikanja človeških virov.

V težki kategoriji kršitev delovne zakonodaje pa bomo letos spremljali epski boj med bangladeškimi šiviljami in rudarskimi otroki iz Konga.

Šivilje so lanskoletne svetovne prvakinje, letos pa je tudi njihove treninge prizadela korona, otroški rudarji pa so medtem pridno trenirali v podzemlju.

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS), krovni organizaciji tega plemenitega športa, so z napredkom panoge v Sloveniji zadovoljni, predsednik zbornice Benjamin Fikus: ”Neplačevanje nadur se v Sloveniji lepo razvija. Daleč smo še sicer od čiste svetovne špice, smo pa zagotovo v evropskem vrhu. Menimo pa, da bi lahko s trdim delom in predanostjo do leta 2025 ogrozili tudi najboljše reprezentance na svetu.”

Svetovno prvenstvo v neplačanih nadurah lahko spremljate vsak dan, ko domov naročite paket oz. hrano – fantje in dekleta bodo seveda veseli, če jih boste ob dostavi spodbujali!

Kdor ne dela neplačanih nadur, ni Slovenc, hej, hej, hej!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*