Šolska reforma: otroci bodo morali vsako jutro priseči zvestobo Domovini

Prisega bo potekala prek Skype konference pod nadzorom tovarišic. Otroci bodo morali tovarišicam tudi poročati, katere knjige berejo starši, ali so naročeni na Demokracijo itd.

Z jutrišnjim dnem stopa v veljavo nova šolska reforma, ki bolj podrobno ureja šolanje na daljavo, ki bo potekalo v času izrednih razmer, torej nekje do leta 2132.

Najpomembnejša novost je jutranja prisega materi Domovini, ki jo bodo morali otroci recitirati vsako jutro prek Skypa.

Na ministrstvu za šolstvo so povedali: ”Razred se bo povezal na konferenčni klic, kjer bodo otroci skupaj na glas in s ponosom povedali prisego. Nato pa bo vsak otrok tovarišici poročal, kaj o Premieru govorijo starši na samem, katere revije imajo naročene, ali je v nedeljo na mizi goveja juha, ali imajo v spalnici obešeno sliko Premiera itd.”

Besedilo prisege se glasi: ”Pred slovensko zastavo obljubljam, da se bom marljivo in vztrajno učil. S svojim znanjem in pridnostjo želim zdaj in ko odrastem koristiti naši domovini Sloveniji in njenemu Premieru in vsem njenim delavnim ljudem. Obljubljam, da bom zvest tovariš in dober človek. Vse moje delo in ravnanje naj pokažeta, da sem vreden otrok svojega ljudstva in vreden član velike družine našega Premiera, ki hodi po poti napredka, pravice in miru.”

Otrok, ki bo prisego zrecitiral najlepše, bo Premieru ob naslednjem obisku šole predal šopek cvetja.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*