Predšolsko darilo: anhovski otroci prejeli periodni sistem kar prek vodovoda!

Lepa gesta lokalne industrije, ki promovira učenje kemije, starši privarčevali 2 €. Otroci so bili presenečeni, kako lahke so v resnici težke kovine.

Otroci v Anhovem so včeraj prejeli prav posebno darilo, ki jim ga je prek vodovoda dostavila lokalna industrija.

Dobili so namreč čisto pravi periodni sistem!

To pomeni, da bodo lahko sedaj videli, prijeli in okusili številne kemijske elemente, ki so jih do sedaj spoznali samo na dolgočasni kartonasti pregibanki.

Pobudnik ideje ”Periodni sistem v vsako telo” je lokalno podjetje Eternit, elemente pa so prispevali tudi drugi člani lokalne gospodarske zbornice.

Predstavnik Eternita za stike z javnostmi, ki je pred tem delal v Kemisu, Černobilu in na sovjetski nuklearni podmornici K-19, je za naš radio povedal: ”Lokalna skupnost nas podpira že desetletja in čas je, da jim nekaj te dobrote vrnemo. Otroke želimo navdušiti nad kemijo in vsi vemo, da se ljudje največ naučimo, če lahko stvari primemo v roke.”

In kako poteka omenjeni projekt v praksi?

Prek zvočnikov v središču Anhovega bo civilna zaščita vsak dan oznanila, kateri kemijski element bodo otroci spoznavali tisti dan.

Nato morajo zgolj odpreti pipo in molekule bodo že v njihovi hiši!

Projekt Periodni sistem v vsako telo že več desetletij uspešno teče v Afriki in Aziji, kjer so se otroci tako navdušili nad kemijo, da sedaj namesto sličic Pokemonov zbirajo rudnine, iz katerih nato pridobivajo elemente periodnega sistema.

Lokalna industrija upa, da bodo podoben žar pokazali tudi slovenski otroci.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*