RAZKRIVAMO pravi razlog Fakinovega odstopa: slovenski zdravniki prvič naredili napako!!!

Slovenski zdravniki prvič od osamosvojitve naredili zdravniško napako. Krivec: mladi zdravnik. Je nova afera razlog za odstop ministra Fakina?

Črni dan za slovensko zdravstvo. Po skoraj treh desetletjih so slovenski zdravniki prvič naredili napako. Po neuradnih podatkih je krivec mladi zdravnik M. J., ki naj bi v večih točkah prekršil kodeks zdravniške etike. V zdravniških krogih se govori o največji aferi po aferi Onkološki inštitut, kjer so onkološki bolniki s svojim večnim sitnarjenjem, da se ne želijo zdraviti v bivši konjušnici, oškodovali Ivana Zidarja za nekaj milijonov evrov, vikend na Korčuli ter za štiri cilindre (S500 V8 namesto S500 V12).

Afera onkološki inštitut: Ivan Zidar na sojenju proti onkološkim bolnikom, ki so mu povzročili milijonsko škodo.

Kaj se je dogajalo?

Po neuradnih informacija naj bi se mladi zdravnik ortoped, zaposlen na UKC-ju, obnašal popolnoma neprimerno. Svojemu pacientu naj bi dal roko in se mu predstavil, nato naj bi ga poslušal, potem pa mu (pozor!!!) v normalnem tonu in v skladu s smernicami splošnega bontona razložil potek zdravljenja. Odgovoril je na njegova vprašanja, za piko na i pa ga je pacient še zasačil pri popolnoma neprimerni izjavi, ki jo je namenil medicinski sestri: ”700 evrov mesečne plače za tako težaško psihično in fizično delo je resnično premalo.”

Za komentar šokantnega obnašanja smo se obrnili na zdravniško zbornico.

“Zdravnik ni obiskoval ljubljanske medicinske fakultete”

Predsednik zdravniške zbornice prim. dr. inž. rud. teh. Milan Nadutezh je bil ob izbruhu najnovejše afere šokiran.

Kot nam je povedal, ”gre za zdravnika iz Makedonije, kjer je kultura povsem drugačna. Na ljubljanski fakulteti za medicino študentom že na informativnem dnevu povemo, da sta aroganca in jebivetrstvo temelj dobrega zdravstvenega sistema.”

Povedal je še, da obstaja z uvozom tujih zdravnikov vedno nevarnost, da bodo po Sloveniji srali s svojo vljudnostjo, moralo in skrbjo za bolnike.

Še posebej pa ga je prizadel komentar mladega zdravnika medicinski sestri.

”V zdravniškem kodeksu jasno piše, da medicinske sestre zdravnikov ne smejo gledati v oči, kaj šele, da bi se zdravniki z njimi pogovarjali, kot da so ljudje.”

Dr. Nadutezha smo želeli vprašati še nekaj, pa nas je žal že zabrisal iz svoje pisarne.

Zdravnik, vpleten v najnovejšo afero, se ni izobraževal na ljubljanski fakulteti za medicino.

Je primitivni Makedonec kriv za odstop Fakina?

Ob tem se poraja vprašanje, ali je morda afera ‘primitivni Makedonec’ kriva za odstop ministra Fakina?

Premier Šarec ne tolerira neetičnosti, zato se zdi logično, da je Sama Fakina prislil k odstopu.

Fakin je bil steber morale in etike Šarčeve vlade – pred leti je celo prejel častno nagrado Zimbabveja za sijajen poslovni manever, kjer je kot direktor bolnišnice Celje oškodoval Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) za nekaj deset milijonov tolarjev, nato postal direktor taistega ZZZS-ja, potem pa na sodišču nastopal kot obtoženec in oškodovanec hkrati.

Na norikravi lahko komentirate brez registracije. Kljub temu, da podpiramo absolutno svobodo govora, si boste z idiotskimi komentarji zagotovili enosmerno vozovnico v Sibirijo. Komandant Norakrava bo odgovoril na vse komentarje.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*