Šokantno odkritje: Jezus ni nikjer govoril o celibatu!

Vatikanski monsignor komisar ponesreči odprl Biblijo in bil šokiran! Glede na to, da je Cerkev nezmotljiva, gre najbrž za napako Božjega sina.

Iz Vatikana poročajo o odkritju, ki bi lahko do temeljev pretreslo Cerkev, vendar je ne bo, saj je Cerkev zgrajena na protipotresni skali.

Kardinal Mathias Augustus von Brunswick XII. je namreč pregledoval svojo zbirko rolexov, ko mu je na tla padla Biblija – pričel je listati to njemu popolnoma neznano knjigo in presenečen ugotovil, da Jezus na niti enem mestu ni omenjal celibata!

Gre za presenetljivo odkritje, ki bi znalo zaplesti debato o poročenih duhovnikih, ki v zadnjem času poteka v Vatikanu.

Kardinal von Brunswick XII je medijem navdušen sporočil: ”V žepu sem imel to knjigo, ki sem jo dobil ob nastopu službe, vendar pa nisem imel nikoli časa, da bi jo odprl. Ni nam več potrebno živeti v celibatu! Presrečen sem! Prav tako Jezus ni nikjer govoril o homoseksualnosti kot o grehu, zato vam lahko končno povem, da sva s kardinalom …”

Na tem mestu so se na presrečnega kardinala vsuli vatikanski odvetniki, menedžerji, upravniki finančnih skladov ter kolegi kardinali in ga odpeljali na nujen sestanek.

Vatikanski predstavnik za stike z javnostmi pa je povedal, da je edina avtoriteta na področju krščanstva Rimokatolišča cerkev in ne nek hipsterski Jud, ki je živel pred 2000 leti.

Jezus, učlovečeni Bog, naj bi tako pozabil povedati, da morajo duhovniki živeti na popolnoma nenaraven način: ”Glejte, saj Jezus tudi ni nikjer povedal, da moramo imeti v lasti banke in finančne holdinge, pa danes vsi razumemo, da je to prav.”

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*