Sojenje Jankoviću prestavljeno, sodišče izgubilo stavbo sodišča

Sodniki in tožilstvo: sodišče je vzela megla. Sojenje v zadevi ”špajza za 172 milijonov €” prestavljeno, Janković besen, saj je resnično želel dokazati svojo krivdo. Resno.

Danes bi moralo na okrajnem sodišču v Ljubljani potekati sojenje ljubljanskemu županu Zoranu Janković v zadevi ”Boter IV: Vito dela”, vendar pa je proces zaradi nenavadnega pripetljaja prestavljen.

Ko so sodnik in tožilci zjutraj prišli do sodišča, sodiščne stavbe tam ni bilo več!

Tožilka Blanka Žgajnar: ”Kot kaže, je sodišče izgubilo stavbo sodišča, tako da nimamo prostora, v katerem bi lahko izpeljali proces. Zadevo tako prelagamo na nedoločen datum v prihodnosti, do katerega upamo, da bo sodišču že uspelo najti stavbo. Takšne stvari se pač zgodijo.”

Ljubljanski župan je bil ob novici o izgubljenem sodišču besen kot ris, za medije je povedal: ”Smejem se, ampak v moji notranjosti divja vihar jeze! Srčno sem želel dokazati svojo nedolžnost in nedolžnost svojega sina, nuklearnega fizika Damijana, vendar pa bo primer zopet prej zastaral. To se mi je zgodilo že 37-ič. Kje je pravna država?”

Spomnimo: župan Janković je bil obtožen, da je s kolegi za 3 milijone evrov stavil, da lahko proda Energetiki Ljubljana kubične metre špajze v Stožicah in ne bo končal v čuzi, po stavi pa je prečkal cesto ob rdečem semaforju, zaradi česar se je znašel pred sodiščem.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*