Sodišče odločilo: Ljubljanski grad bodo lahko gledali samo še lastniki luksuznih stanovanj!

Zmaga za premožne Ljubljančane, pogled na Ljubljanski grad je ekskluzivna pravica bogatih. Raja ima 48 ur, da prelima okna proti gradu s časopisnim papirjem.

Okrajno sodišče v Ljubljani je danes sporočilo težko pričakovano sodbo v primeru bodoči lastnik stanovanja v prestižnem stanovanjsko-hotelskem kompleksu Šumi proti raji.

Sodnik je odločil, da je pogled na Ljubljanski grad vštet v ceno luksuznega stanovanja in da imajo zato lastniki dragih domovanj ekskluzivno pravico do te mestne vedute.

“V skladu s prevladujočo ideološko doktrino je pogled na Ljubljanski grad luksuzna komoditeta, ki jo lastniki novih luksuznih stanovanj plačajo ob nakupu, lastniki oz. najemniki blokovskih lukenj pa tega pogleda niso plačali. Še več, z gledanjem gradu nižji sloji zbijajo socialno vrednost te komoditete in posledično vplivajo na nižanje vrednosti luksuznih stanovanj,” je zapisalo sodišče.

Vlagatelj tožbe, eden od bodočih lastnikov stanovanja v Šumiju, ki pa je iz določenih pravno-davčnih razlogov želel ostati anonimen, je povedal, da ga je k vložitvi tožbe spodbudila krivica, ki se mu je zgodila na Instagramu: ”Objavil sem vizualizacijo svojega stanovanja in zraven napisal ”no, tole bo pa pogled iz spalnice #grad #feelinggood”, nato pa mi je nek čefur iz enega od razpadajočih blokov iz centra odgovoril s svojo fotko, kjer iz fleta gleda grad, zraven pa je napisal #fuckyou #EatTheRich.”

Do tovrstnih ekscesov ne bo prihajalo več, saj bodo morali v skladu z odločitvijo sodišča vsi pripadniki srednjega in nižjega sloja s časopisnim papirjem prelepiti okna, ki gledajo proti gradu, občina pa bo zazidala njihove balkone.

Ob današnji sodbi pa so že vse glasnejša ugibanja, če imajo prebivalci Obale pravico do pogleda na morje, ali s tem posegajo v temeljne pravice lastnikov luksuznih vikendov in jaht.

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*