Socialni dogovor dosežen, davek na luksuzna vozila DOL!

Bogati in lačni invalidi, upokojenci in ostale gazele so morali zaradi požrešne države registrirati svoja vozila na Slovaškem. Na prostorih za invalide odslej BMW-ji s slovensko registracijo!

Invalidi in upokojenci se že vrsto let borijo za nižjo obdavčitev luksuznih avtomobilov iz uvoza, kot kaže, pa jih bo vlada končno uslišala!

Po novem se namreč davek na motorna vozila (DMV) ne bo več obračunaval od vrednosti vozila, ampak glede na moč motorja in emisije, kar pomeni, da boste za uvoz 25 let starega Renault Clia plačali več kot za Bugattija Chirona 8.0 W16.

Darko Novak, ki mora zaradi poškodbe uporabljati voziček, je pojasnil težave, s katerimi so se soočali lastniki avtomobilov: ”V Nemčiji sem kupil Mercedesa G klaso, nato pa sem moral zaradi lopovske slovenske države odpreti še podjetje na Slovaškem, avto prepisati tja, šele nato sem ga lahko vozil po zjebanih slovenskih cestah.”

Država si od spremembe obračuna davka obeta več prilivov v državno blagajno, lastniki luksuznih avtomobilov pa ne bodo več zapravljali svojega dragocenega časa za iskanje lukenj v zakonodaji, namesto tega bodo lahko ustvarili še več gospodarske rasti!

Komentirajte

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*