SMC že zavihala rokave, priprave na novo vlado v polnem teku

Obiskali smo prostore stranke SMC, kjer delajo na polno: brisanje starih tvitov, naročanje na Požareport in Demokracijo. Cerar: Dostojevski je kmet, ob Premikih sem jokal.

”Tukaj si napisala, da je Princ teme, in da bo peljal Slovenijo v prepad, to zbrišemo, a ne,” se je slišalo s sosednje mize, kjer je poslanka Janja Sluga s pomočniki pripravljala osnutek strategije za zdravstveno reformo.

V pisarni SMC-ja je bilo danes izjemno živahno, saj ima nova vlada pred seboj številne izzive in malo časa.

Prioriteta stranke bo zagotoviti mladim družinam dostopna stanovanja, želijo pa tudi čim prejšnje sprejetje okoljske reforme, ki bo spodbudila gospodarstvo in znižala izpuste toplogrednih plinov.

Igor Zorčič, vodja poslanske skupine SMC, je ravno v času našega obiska po telefonu govoril z evropskimi kolegi o zeleni reformi: ”Bi se iz drugih Twitter računov načeloma dalo izbrisati en moj tvit, ki sem ga poslal pred letom dni? Ja, tako je, idiot na tabletah sem napisal.”

Po besedah predsednika stranke SMC Zdravka Počivalška imajo še veliko dela, priprave pa potekajo dobro: ”Danes smo odpovedali naročnino na Mladino in se naročili na Demokracijo ter Požareport, nova24tv.si pa smo nastavili za domačo stran.”

Za rokav smo pocukali tudi Mira Cerarja, ki je bil zatopljen v branje evropskega predloga rešitve palestinskega vprašanja: ”Okopi so zagotovo eno največjih del svetovne književnosti, upam, da bodo naslednje leto obvezno branje za maturo. Ob branju Premikov sem jokal prvič po smrti mame.”

Ker nismo želeli delati gužve, smo prostore stranke SMC nato zapustili, saj so v pisarno ravno prišli delavci, ki so na steno obešali 8-metrski portret Janeza Janše na konju.

Komentarji: 2 "SMC že zavihala rokave, priprave na novo vlado v polnem teku"

  1. Saint Pepsi | 26/02/2020 ob 12:58 | Odgovori

    Vedno sem bil velik fan natančnega in neposrednega sloga pisanja našega velikega precednika. Če citiram po spominu iz Premikov:

    “Ura je bila 13.41. Bilo nas je osem. V prostoru se je nahajalo pet stolov, telefon in površina oken je bila 7.15 m².

    [tristranski inventar vseh predmetov v prostoru]

    Milan Kučan je izdal slovenski narod.”

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


*